nlc.hu
Életmód

Történelmet írt a pilóta anya-lánya páros

Történelmet írt az az anya-lánya páros, akik pilótaként együtt vezettek egy nemzetközi járatot

A duó azt reméli, hogy példát mutat azoknak a nőknek és lányoknak, akik érdeklődnek a reülés világa iránt.
anya-lánya pilóták

Történelmet írt Teri Eidson és Nicole McCallister, egy anya-lánya páros, akik elsőként vezettek nemzetközi járatot ebben a felállásban – számolt be a Good Morning America. A két nő kapitányként és másodpilótaként vitt egy teherszállító repülőgépet Amerikából Dél-Koreába.

Eidson és McCallister a FedEx 5434-es járatát vezette a vállalat memphisi nemzetközi repülőtérről a dél-koreai Incheonba. A Flightradar24.com adatai szerint csütörtökön kora reggel 5:05-kor indultak, és a duó valamivel több mint 14 órás repülés után pénteken 9:12-kor KST-kor landolt az Incheon nemzetközi repülőtéren.

Eidson a FedEx Boeing 777F típusú repülőgépének kapitánya, és 28 éve dolgozik a légitársaságnál. Pályafutását légiutas-kísérőként kezdte, majd pilótának állt.

„Szinte nem is tudatosult bennem…olyan volt, mint egy átlagos munkanap, csak utána tudatosult bennem, hogy az a nő, aki mellettem ül, az én kisbabám” – mesélte a meghatott édesanya.

„Amikor a FedExhez kerültem, nem sok nő dolgozott ilyen területen. Ha ma körülnézünk, sokkal több nőt látunk” – magyarázta. „Bízom benne, hogy mi, akik ott voltunk a kezdetekben, segítettünk a többi nő számára is megteremteni az utat.”

Edison azt reméli, hogy a lánya is hasonlóan ispiráló lehet olyan fiatal nőknek, akik érdeklődnek a repülés világa iránt. McCallister kiemelte, hogy az édesanyja és a családja háttértámogatása nélkül nem tudott volna sikeres lenni a szakmában.

A különleges útra visszagondolva a fiatal pilóta elmondta, hogy megtiszteltetésnek érzi, hogy osztozhat édesanyjával a repülés iránti szenvedélyen.

„Nagyon hálás vagyok a FedEx-nek, hogy lehetőséget adtak arra, hogy együtt repülhessük át a fél világot” – összegezte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top