nlc.hu
Életmód

Magyar pizzéria Európa legjobbjai között

Magyar pizzázó került Európa legjobbjai közé

Egy olasz kiadvány állította össze a Top 50-es listát. A legjobb pizzáért Barcelonáig kell utaznunk, de Budapesten is találtak igazán jó helyet.

Európa 26. legjobb pizzázójának választották a budapesti Belli di Mammát. Az olaszok által alapított Guide to the Best Pizzerias in the World ezt írja az Akácfa utcai étteremről:

Tipikus olasz kifejezés adja a nevét ennek a pizzériának, amely a „Dolce Vita” elegáns képeivel idézi fel hazánk leggondtalanabb pillanatait. A pizza kortárs nápolyi stílusban készül. A tészta egy kis teljes kiőrlésű lisztet is tartalmaz. Javasoljuk, hogy kóstolja meg a pizzériáról elnevezett pizzát, pestóval, grillezett garnélarákkal és articsókával készül, és a sajtos is kiváló. A klasszikus Margherita és Marinara is figyelemre méltó, elolvad a szájban. A felszolgálás kiváló, a személyzet pedig rendkívül pontos. A borválaszték is izgalmas.

Pizza

A Bella di Mamma Marinara pizzája (forrás: Bella di Mamma)

Az étterem honlapján körbenézve a legolcsóbb pizza (Marinara) 2420, míg a legdrágább (Bufalina con Parma)  5680 forintba kerül, a legtöbb pizza ára a négyezres tartományban mozog. Tavaly még a 33. helyezést kapták, vagyis egyértelműen javuló tendenciát mutatnak.

Az nem teljesen világos az összeállításból, hogy az olaszországi helyeket szándékosan hagyták ki, és csak a hazájukon kívüli pizzázókat kerestek, vagy úgy gondolják, hogy annyira rossz a helyzet odahaza, hogy a sajátjaik még a top 50-be sem férnek be. Gyanakszunk az előbbire.

Európa legjobb pizzázója egyébként a barcelonai Sartoria Panatieri lett, de ha top 10-es helyen szeretnénk pizzát enni, a legközelebbit Bécsben találjuk: a Via Toledo Enopizzeria a negyedik helyezést érte el.

A teljes lista itt olvasható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top