nlc.hu
Életmód

A városka 7000 lakójából 600-an fogorvosok

Egy kisváros, melynek 7000 lakójából 600-an fogorvosok

A mexikói Los Algodonesben találhatod az egy négyzetméterre eső legtöbb fogorvost a világon. Nem a helyiek fogai ennyire rosszak, hanem az amerikai fogászati turizmusból élnek.
Los Algodones

Zápfog-város, azaz Molar City. Sokan csak így becézik a mexikói Los Algodonest. A mindössze 7000 lakosú kisváros valóságos fogászparadicsom, ugyanis 600 fogorvos él és dolgozik itt. A város négy nagyobb utcájában gyakorlatilag egymás mellett sorakoznak a különböző fogászatok, melyek a legváltozatosabb szolgáltatásokat nyújtják az Egyesült Államokból érkezőknek. A hely azért ennyire népszerű, mert sokkal olcsóbbak a kezelések, mint bárhol az Egyesült Államokban – írja az odditycentral.

A csúcsidő a városban a november és április közti időszak, ilyenkor Los Algodones lakossága gyakorlatilag megduplázódik a sok turistától, akik rendbe szeretnék hozni a fogaikat. A városka annyira közel van az amerikai határhoz, hogy gyakorlatilag gyalogosan is át lehet kelni, még csak autóba sem kell ülni hozzá. Bár elsőre soknak tűnik a fogászatok száma, sokszor így is hosszú várólisták alakulnak ki, a kereslet még így is nagyobb a kínálatnál.

A várost a fogászati turizmus központjának tartják a világon, és még egy olyan honlapjuk is van, ami segít összekötni a leendő pácienseket azokkal a fogorvosokkal, akiknek épp van szabad kapacitásuk. Bár az olcsó árak (átlagosan 50-70 %-al olcsóbbak, mint a határ túloldalán dolgozó kollégáik) láttán azt hihetnénk, hogy a fogászatok nem a legjobb színvonalúak, ez nem így van: Mexikó legjobb fogászai dolgoznak a kisvárosban, és nagy a verseny a leendő páciensekért. Nemcsak az Egyesült Államokban, hanem Európában is népszerű jelenség a fogászati turizmus, Magyarországra is sokan jártak/járnak a fogaikat megcsináltatni tőlünk nyugatabbról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top