nlc.hu
Életmód

Ezért érdemes kávét inni a délutáni szundi előtt

Ezért érdemes kávét inni a délutáni szundi előtt

Egy alvásszakértő szerint a koffein valóban segít abban, hogy kipihentebbnek érezzük magunkat a délutáni szundi után, de ehhez be kell tartanunk egy fontos szabályt!

Szakértők szerint egy csésze kávé elfogyasztása egy rövid, huszonöt perces szunyókálás előtt kifejezetten segít abban, hogy kipihentebben ébredjünk.

Alvás közben a szervezet elégeti az adenozint, így amikor felébredünk, a koffein hatását kezdjük el érezni, ami garantáltan négy órán át tartani fog.

Kávéfogyasztás és a délutáni szundi

(Fotó: Getty Images)

Az American Academy of Sleep Medicine klinikai pszichológusa azt javasolja, hogy egy csésze amerikai kávéba dobjunk bele három jégkockát, hogy az kissé lehűljön, majd igyuk meg, amilyen gyorsan csak tudjuk. Ezt követően feküdjünk le, és aludjunk egyet.

Fontos azonban, hogy a délutáni szundítás valóban csak egy rövid ideig, maximum huszonöt percig tartson, ezt követően ugyanis a test mélyebb álomba merül, így az ébredés után kifejezetten rosszabbul fogjuk érezni magunkat tőle.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top