nlc.hu
Életmód

Egy nő saját maga építette fel az apró házukat

Nem volt hova mennie, épített magának és a két lányának egy apróházat – videó

6 éve élnek az apróházban, és nem bánta meg a döntését.
apróház

Jill Kanto miután elvált, nehéz helyzetbe került, hiszen ki kellett költöznie két kislányával a marylandi lakásból, amelyen volt férjével osztozott. A probléma az volt, hogy a korlátozott anyagi keretei miatt nem sok lehetőség közül tudott választani. A remény az új, élhetőbb jövőre egy 25 000 dolláros (kicsivel több mint 8 millió forint) kölcsön formájában érkezett az édesanyjától.

A figyelmét felkeltette a Tiny House Nation című tévéműsor és  miután átfésülte a www.tinyhousebuild.com oldalát is, eldöntötte, rendel egy 23 négyzetméteres apróházat, majd beszélt egy asztalos ismerősével.

“Megkérdeztem tőle, mennyit kérne azért, hogy pár hétig tanulhassak tőle, a segítője lehessek, hogy aztán később egyedül tudjak dolgozni” – emlékezett vissza Jill, aki végül egy barátja farmján vágott bele a ház megépítésébe. Persze nem mindent ő csinált, vízvezeték-szerelők és villanyszerelők segítségét is igénybe vette. Össszesen 13 hónap alatt készült el vele.

Amikor a ház elkészült, már csak egy kis földet kellett találni, ahová letelepedhetnek a házukkal, ám ez nem volt egyszerű feladat, hiszen a lakásépítési szabályok és előírások között nehéz kiigazodni.

Jill egy olyan helyet szeretett volna, ahol a gyermekei jól érzik magukat. Körbeautózott, hogy megnézze a potenciális telkeket, amelyek alkalmasak lehetnek egy aprócska ház befogadására, de korlátozottak voltak az anyagi korlátai. Azt remélte, hogy 500 dollár (187 000 forint) körüli összegért talál egy helyet.

Keresés közben bukkant rá a nextdoor.com weboldalra, amelyen farmtulajdonosok hirdetik a földjeiket, hogy az apróházak tulajdonosai tőlük béreljenek földet. Mivel Jill lelkes kertész,maga termeszti az élelmiszereit, így azonnal lecsapott a lehetőségre. 

Hat év elteltével a családjával még mindig ott élnek és imádják. Jill egy saját oldalt is létrehozott, ahol másoknak segít megtalálni a boldogságukat egy aprócska házban. Az oldalán barkácsolási tapasztalatokat és apróház-parkolási tippeket oszt meg, és segít másoknak megtalálni vagy létrehozni a számukra legideálisabb apróházas falut. Mindemellett állattartással és növénytermesztéssel is foglalkozik.

Kiemelt kép: YouTube

(The Sun)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top