nlc.hu
Életmód

Testpozitív fitneszinfluenszerek TikTokon

9 FitTok-influenszer, akik nincsenek mérgező hatással a testképedre

Ezek a fitneszre fókuszáló TikTok-fiókok inspirálóak és igazi nők készítik rajtuk a tartalmakat. Garantáltan nem éreztetik veled azt, hogy nem elfogadható a tested.

Míg a fitnesszel foglalkozó TikTok-videók egy része inspiráló és hasznos, ugyanakkor a félretájékoztatás és az egészségtelen gyakorlatok aknamezeje is lehet. Túl gyakran elmosódik a határ az igazi FitTok-fiókok, amik formába hozhatnak és pozitív testképet közvetítenek, és azok között, amik veszélyes súlycélokba, edzésfüggőségbe, irreális elvárásokba és a külsőddel kapcsolatos megszállottságba hajszolhatnak. Az utóbbi kategóriába tartozó „egészséges” influenszerek olyan tippeket és trükköket is adhatnak, amelyeket az orvosok egyáltalán nem javasolnak, és akár veszélyesek is lehetnek a fizikai vagy a mentális egészségedre. 

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

Olyan fitnesz influenszerekre van szükség, akik nem kizárólag a fogyást hirdetik, és nem olyanokra, akik bűnösnek kiáltanak ki egész ételcsoportokat. Azok az igazán értékes egészséges életmódot követő influenszerek, akik nem megszállottjai a fitnesznek minden mással szemben. A FitTok elnevezés ennyit takar: fitnesz tiktokkerek, akik segítenek a fizikai és mentális egészség elérésében, és nem táplálják a negatív testképet a követőikben. A következő tiktokkereket nyugodt szívvel követheted, ha pozitív testképet hirdető fitnesz influenszereket szeretnél látni a TikTok-feededben.

Jessamyn Stanley

Jessamyn a testpozitív jóga jeles képviselője, egy queer, plus size, színes bőrű nő, akinek befogadó, szeretetteljes megközelítése a fitneszhez és a jógához nők millióinak segített abban, hogy magabiztosabban érezzék magukat a jógában. A csatornája tele van kedves üzenetekkel, inspiráló beszédekkel és gyönyörű képekkel, amelyeken mindenféle méretű ember pózol.

Elizabeth Sanders

Az egyedülálló anya elkötelezte magát amellett, hogy egészségesebb és erősebb lesz, és ez nem jelenti azt, hogy elér egy bizonyos ruhaméretet vagy számot a mérlegen. Elizabeth Sanders feedjében megjelennek a szupercuki edzőruhák, megállíthatatlan testpozitivitás és sok motiváció. Jó példát mutat abban is, hogy az edzőterem nem feltétlen a szenvedés és dagadó izmok helyszíne, hanem az öröm forrása is lehet.

Danae Mercer

A közösségi média egyik legkárosabb része, hogy az influenszerek túlszerkesztik a képeket és úgy érezheted, hogy mindenki más teljesen tökéletesen néz ki. Danae Mercer anya és fitneszújságíró emlékeztet mindenkit arra, hogyan néznek ki a nők a való életben, különösen azután, hogy a 20-as éveiben súlyos evészavarral küzdött. Testpozitív riportalanyai arra fókuszálnak, hogy a modellek hogyan „hamisítják” a képeket, hogyan érezhetjük magunkat jobban a tökéletlenségeinkkel kapcsolatban, és hogyan kellene csak otthon lenni a saját bőrünkben és élni kiegyensúlyozottan az életünket.

Erin Azar

Ha a fitnesz mellett rengeteg nevetésre is vágysz, akkor követned kell Erin Azart, aki saját magát „küzdő futónak” és „kaotikus futónak” nevezi, és akit egy cseppet sem érdekel, hogy néz ki, vagy hogy mennyit nyom. Három kisgyerek anyukája, aki a mentális és fizikai egészségért, valamint a szórakozásért és a közösségért is fut. Sok videója nagyon vicces, főleg azok, melyekben kifigurázza azokat a fitnesz influenszereket, akiket a legjobb elkerülni. Nagy híve a célok nélküli, örömteli futásnak.

Latoya Shauntay Snell (Running Fat Chef)

@iamlshauntay Let's destigmatize really slow paced times together. Have you ever watched videos from other #runners where their times are displayed on the side of the screen and questioned if you're doing it right - especially when they say it's "slow?" Before anyone thinks I'm being shady, let's preface it with this: Someone else's slow is another person's fast. People like me don't desire 6 min mi times. I laugh extra hard visualizing myself attempting to do ever again in life. Oftentimes I wondered why I rarely saw videos of people proudly showing off their #slowAF times but I get it: People love throwing in slower paced athletes' faces that we're not really "athletes" or "running" if we're moving that slow. My initial response to anything of this nature is to give swift instructions on taking your words, writing them down, creating the tiniest of paper airplanes and creating a map to your Terminal A (just think about it). When I step back from my very valid feelings, I dissect these conversations. Is it really about my time and performance that bothers people or my strong sense of autonomy to show up and own it? We can not keep calling this community inclusive if we have to worry about what we look like or move in front of others. As a fitness and food content creator with a sizeable following, I had my share of humiliating moments from fellow athletes disguised as "concern." Some people do not show up to races to be first place. Some people, like me, pay for entry fees to races to feel safe for a day to move with others because run groups, most times, scare the shit out of them. If I'm being really honest, I love people and community, but I fear it some days. I feel safest having the opportunity to not commit full time to someone trying to dissect me or make me their "project" cuz they don't like the way I look, express myself or question my medical conditions. If my movement is only valid if you know me intimately, then you probably lost me. People like me are in a perpetual state of anxiety about what's the next thing they'll have to defend. I don't need someone to remind me to ignore commentary or I'm perfect - I know that shit. I am merely normalizing me. #slowrunner ♬ original sound - Latoya Shauntay Snell

Ha szeretsz futni, gyalogolni vagy kocogni, és szükséged van egy kis inspirációra, ő lesz a te embered. Latoya Shauntay Snell 10 éve több sportágat is kipróbált, és a TikTok-csatornája tele van motiváló beszélgetésekkel, tippekkel a futáshoz minden testméretben és szinten. Latoya az a tiktokker, aki megmutatja, hogy milyen örömöt okoz az edzés, ha elengeded az elvárásokat és a szégyenérzést.

Sarah Histand

@mind.and.mountain #fyp Backpackers! Feel strong & confident in the mountains. Train your body with lower body strenth specific moves like: 🦵🏼Stagger squats For Core strength try: ✨Planks 💕High knees For a Balance Challenge try: 🔥Single Leg Deadlifts And most importantly, remember to also TRAIN YOUR MIND! Practice using this mindset strategy: 💖 Measure UP from zero (instead of down from 100) ————— Looking for help with mind & body training? Mind & Mountain’s Summer Strong program can help! Check out our Summer Strong: Online Training for Summer Adventures, to get a mental-health focused fitness program thatll get you ready to hit the trails and have more fun!!!! We start training on Monday April 10th ☀️🏕️ #SummerStrongTraining #BackpackingFitness #BackpackingWorkout #AdventurePrep #OutdoorRecreation #HomeWorkout ♬ original sound - Divers Paradise🤙🏼

A súlycél vagy nadrágméret elérésére irányuló fitnesz nemcsak egészségtelen, hanem demotiváló és frusztráló is lehet. Sarah Histand Mind and Mountain TikTok-fiókja ezzel a trenddel szemben a világ és a természet felfedezését állítja a mozgáscélok középpontjába. Sarah egy Alaszkában élő terapeuta és fitneszoktató, a videói nemcsak lenyűgözően szépek, hanem informatívak és inspirálóak is. Végigkíséri a nézőket azokon a lehetőségeken, amelyek segítségével kimozdulhatsz otthonról, és azt is megmutatja, milyen örömteli dolog a szabadban edzeni.

Reyna Cohan

Reyna Cohan tartalma túlmutat az egészségeséletmód-tanácsokon. A feedjében találkozhatsz a mindennapi életéről készített pillanatképekkel, jógával, edzőteremmel, kirándulásokkal, de ezek mellett megjelenik az öngondoskodás fontosságának kiemelése is. Reyna videói szórakoztatóak, és ami a lényeg, hogy valóban megmutatja, hogy az önmagaddal való törődéshez elég csak néhány perc, és ráébreszt, hogy saját magad szeretete sokkal élvezetesebbé teszi az életet.

Callie Vinson

@trailrunninggirl Welcome to training for the Western States 100 mile endurance run. #runtok #fitnessjourney #outdoors ♬ original sound

Callie egy indián ultramaratonista, aki a testpozitivitás híve. Jelenleg egy 160 kilométeres versenyre készül, olyan pozitív hozzáállással, ami arra inspirál, hogy legalább a háztömb körül kocogjunk egy kört. Nem mellesleg a nagy fogyásáról is sok videót készít, melyekben hasznos tanácsokat ad az életmódváltáshoz.

Danyele Wilson

@danyele.wilson 5 things to stop doing on your fitness journey bc you deserve a better relationship with your body, mentally and physically. 💕 #fyp #gymtok #fitness #relateable #girls ♬ ceilings - Sped Up Version - Lizzy McAlpine

Ha olyan tartalmat keresel, amely motiváló, de közben rengeteg gyakorlatias edzőtermi tanácsot is tartalmaz, akkor kövesd Danyele Wilsont. A csatornáján hegyekben állnak a tippjei a teltebb és magasabb nők számára is, de bőven akadnak általánosabb tippek is az egészséges életmódhoz és a testünk elfogadásához. Az önbizalma pedig ragályos.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top