nlc.hu
Életmód

Térerő nélküli helyen kapott infarktust a túrázó

Térerő nélküli helyen kapott infarktust egy túrázó Felsőszölnöknél

Csodával határos módon azon a pár méteren mégis fel lehetett hívni a segélyhívót, ez mentette meg a túrázó életét.
A Felsőszölnök közelében infarktust kapott túrázó mentése

Infarktust kapott egy túrázó Felsőszölnök közelében, amikor a Hármashatár túraútvonalon haladt. A környéken nincs térerő, de miután megtörtént a baj, csodával határos módon azon a pár méteren volt jel, így fel tudták hívni a 112-t, hogy segítséget kérjenek – számolt be a katasztrófavédelem a Facebookon.

Az április 30-án történt esetről a túravezető is megosztott egy bejegyzést, amelyben köszönetet mond a szentgotthárdi mentősöknek, tűzoltóknak és a felsőszolnoki segítőknek.

Mint írja, a segélyhívásuktól számítva 28 perc múlva megérkeztek a mentők, ami ez esetben hihetetlenül jó eredmény: 16 kilométert mentek kanyargós aszfaltúton, majd terepjárókat megszégyenítve haladtak 1,5 kilométert szétázott földúton, végül 700 métert gyalogoltak teljes felszereléssel, 50 méteres szintkülönbséget legyűrve a csúszós turistaúton.

A mentők végül időben megérkeztek, a katasztrófavédelem szerint quadot is használtak az odajutáshoz. A sérültet mentőboardra helyezték, majd mentőautóba segítették. „Kicsit a csoda is segített…” – olvasható a posztban.

Korábban beszámoltunk egy másik bravúros mentésről, amikor egy túrázó megsérült Veszprém megyében, de nem tudta hol van pontosan. Végül a mentésirányító helyismerete segített. 

(Kiemelt kép: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top