nlc.hu
Egészség

A mentésirányítónak köszönhetően megtalálták a sérült túrázót.

Bravúros módon találták meg a sérült túrázót a mentők Veszprém megyében

Megsérült egy kiránduló Veszprém megyében, de nem tudta, pontosan hol van az erdőben. A mentésirányító helyismerete segített.
Mentésirányítás Országos Mentőszolgálat

Egy bajba jutott kiránduló kérte a Veszprém megyei mentők segítségét. A túrázó megsebesült egy erdei úton, és a fájdalomtól mozdulni sem tudott. A 50 év körüli nő a Porva-Csesznek vasútállomás környékére kérte a mentőket, de nem tudta megmondani, hol is van pontosan.

A mentésirányító szerencsére olyan jól ismerte a területet, hogy GPS-koordináták nélkül, csupán az asszony elmondása alapján be tudta azonosítani a helyszínt. A szakember vonalban maradt a bajba jutott túrázóval, és közben riasztotta a legközelebbi mentőegységet – számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat.

A kiérkező mentők az erdő szélén átültek a tűzoltók terepjárójába, amivel könnyen eljutottak a sérült nőhöz, akit végül stabil állapotban szállítottak kórházba.

(Kiemelt kép: Facebook/Országos Mentőszolgálat)

Jó tanácsok túrázóknak:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top