Egészség

Országos Mentőszolgálat: mindig vigyük magunkkal túrázni a mobilunkat is!

A közelmúltban egy 15 éves fiú sérült meg, esett biciklijével az árokba túrázás közben, ahonnan az Országos Mentőszolgálat ÉletMentő applikációjának segítségével menekült ki.
Országos Mentőszolgálat - Fotó: MTI

Az Országos Mentőszolgálat egy tanulságos, friss történettel illusztrálta Facebook oldalán, hogy miért könnyítjük meg a saját dolgunkat, és persze a mentősökét, ha letöltjük a telefonunkra az ÉletMentő névű applikációt. Továbbá miért fontos, hogy túrázás közben is nálunk legyen a mobilunk, bármennyire nem szeretnénk, hogy a természet lágy ölén a telefonunk megzavarjon bennünket.

A napokban egy családi kerékpártúra során csúszott árokba a vizes úton egy 15 éves fiú a biciklijével Borsod megyében. A fiú édesapja az ÉletMentő app-on keresztül kérte a mentők gyors segítségét, akik GPS alapú pontos helymeghatározással gyorsan a helyszínre is értek. A bukósisaknak köszönhetően szerencsére könnyebb sérülései ellátása után, édesapja kíséretében szállíthatták kórházba a mentők a bajbajutott túrázót.

Az ÉletMentő applikációt iOS-en és Androidon is ingyenesen le lehet tölteni.

Még több hasznos biztonsági tanács a nyárra:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top