nlc.hu
Életmód

ÉletMentő app

Férje életét mentette meg egy nő az ÉletMentő App segítségével

Az ÉletMentő app segítségével az is látható volt, hogy a férfinak korábban már volt szívrohama, ezért a mentésirányító azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet.

Férje telefonjáról indított segélykérést az ÉletMentő app segítségével egy idős hölgy Budapesten. A 71 éves férfi fűnyírás közben mellkasi fájdalomra panaszkodott és összeesett – írta meg a szerencsés kimenetelű történetet az Országos Mentőszolgálat.

Újabb életet mentett az ÉletMentő app!

Életmentő app. Fotó: Facebook / Országos Mentőszolgálat

Felesége a segélykéréskor egyetlen gombnyomással elküldte férje egészségügyi adatlapját, amin láthatóvá vált többek között az is, hogy a férfinak korábban már volt infarktusa. A mentésirányító azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, ami perceken belül helyszínre ért.

A mentők végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit.

EGYETLEN GOMBNYOMÁSSAL HÍVOTT SEGÍTSÉGET FÉRJÉHEZ AZ IDŐS ASSZONY Férje telefonjáról indított segélykérést az ÉletMentő...

Közzétette: Országos Mentőszolgálat – 2020. június 18., csütörtök

 

Az ÉletMentő app nem először mentett életet. Nemrég egy negyvenes, magatehetetlen férfihez riasztotta a mentőt az app segítségevel egy járókelő, aki ismeretlen volt a környéken, ezért nem tudta volna elmondani a mentőknek, hova menjenek pontosan. Az alkalmazáson keresztül érkező segélyhívás azonban pontosan megmutatta a mentésirányítónak a helyszínt, így riaszthatta a legközelebbi mentőegységet.

További híreink életmentés témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top