nlc.hu
Életmód

Egy apró lucfenyő mentette meg attól, hogy a szakadékba zuhanjon

Egy apró lucfenyő mentette meg attól, hogy a szakadékba zuhanjon, de így is veszélyben volt az élete

Karácsony másnapján került bajba egy 46 éves, tapasztalt túrázó.

A 46 éves nő a New York állambeli Adirondack-hegységben túrázott karácsonykor, egy meredek havas lejtőn megcsúszott. Ugyan sikerült egy sziklapárkányon megállnia, de sajnos nem tudott visszamászni, és annak érdekében, hogy biztosan ne zuhanjon bele a szakadékba, egy kis lucfenyőbe kapaszkodott, írja a hvg.hu.

Miután a vadőröket értesítették a történtekről, megpróbálták meghatározni a bajbajutott túrázó pontos helyzetét. Tudták, hogy a mentés így is sokáig fog tartani, és hogy a nőnek valahogyan melegen kell tartania magát, ugyanis éjszaka akár mínusz 30 fok is lehet. A helyzetét az sem könnyítette meg, hogy zuhogott az eső, a talaj pedig hó és jég borította. 

A New England-i Adirondack Parkra néző sziklás lejtőn ősszel, New York állam északi részén

A New England-i Adirondack Parkra néző sziklás lejtőn ősszel, New York állam északi részén. (Fotó: Arterra/Universal Images Group via Getty Images)

A nő nem nagyon mert mozogni, görcsösen kapaszkodott a fába, de miután a vadőrök azt tanácsolták neki, próbáljon meg mocorogni, nehogy megfagyjon, eszerint cselekedett. Szerencséjére egy hőtartó fólia is volt nála, ez is segített melegen tartani őt.

Végül hajnali fél 2 körül ért oda a mentőcsapat a nőhöz, akinek meleg folyadékot, ételt és száraz ruhát adtak, majd visszakísérték az ösvényre, és reggel fél 7 körül érték el a nő kocsiját.

J.M. Martin vadőr szerint a nő tapasztalt túrázó, aki már többször járt az Adirondack-hegységben, és kétszer is teljesítette a kihívást, hogy megmássza mind a 46 Adirondack High Peaks csúcsot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top