Milliókat nyert a tévés vetélkedőben, de kilenc hónapig a családja előtt is titkolta

S. Z. | 2023. Május 08.
Amíg nem vetítették le a műsort a tévében, az angol férfi nem árulhatta el, hogy megnyerte a fődíjat.

Egy angol fiatalember 99 ezer fontot (42 millió forint) nyert egy tévés kvízműsorban, de ezt majdnem egy évig titokban kellett tartania, amíg a műsor nem került adásba – írja a BBC.

Daniel O’Halloran az ITV The 1% Club című műsorának tavaly júliusi forgatásán nyerte el a fődíjat. A 24 éves férfi elmondta, hogy a rokonai csak annyit tudtak, hogy 10 ezer fontot (4,2 millió forint) nyert, arról fogalmuk sem volt, hogy mindent kockára tett a fődíjért, amit végül el is hozott. 

Az adást csak idén április végén vetítették le, az üzemvezetőként dolgozó férfi családtagjai szinte megőrültek, amikor látták, hogy Daniel vállalja a következő kérdést is. „Még soha nem szerepeltem a tévében, és ez volt az első alkalom, hogy jelentkeztem ilyesmire” – mondta.

Íme, ahogy megnyerte a fődíjat (39:30-tól a videóban):

Elárulta, hogy a nagymamájának azért mégis elmondta, mennyit nyert. „Valakinek el kellett mondanom, így ez a mi kis titkunk volt.” Egyébként a producerek csak arra kérték, hogy az adás előtt a közösségi médiában ne posztoljon a nyereményéről, de Daniel úgy érezte, hogy a „vicces meglepetést” addig titokban kell tartania, amíg családja is láthatja a műsort.

A szerencsés fiatalember a hónap végén kapja meg a nyereményét, és azt tervezi, hogy a nyáron fesztiválokra viszi a pénzből a családját.

Más okok miatt, de korábban egy magyar férfi eltitkolta a felesége elől közös lottónyereményük jelentős részét, több száz millió forinttal megkárosítva a nőt a válásuk során. Felfüggesztett szabadságvesztés lett a büntetése.

(Kiemelt kép: YouTube/TeeVeeDaily)

Exit mobile version