nlc.hu
Életmód

A kivitelező eltűnt a munkálatok közepén, romok között él a család

A kivitelező eltűnt a munkálatok közepén, romok között él a család

Felújított helyiségek helyett romok fogadták az atkári párt.

Ahogy azt a Blikk megírta, Hippenmayer Sándor és felesége, Júlia tavaly házasodtak össze és nagy reményekkel vágtak bele egy családi ház felújításába. A férfinek négy, az asszonynak egy gyermeke volt a házasságkötés idején, júliusra várják a közös babájukat. Jelenleg nehéz körülmények között él a veszélyeztetett terhes kismama és a család, mivel csak egy szobájuk élhető abban a közel 120 négyzetméteres házban, ahol szétvert ajtók, félig lebontott fürdőszoba és romokban heverő konyha fogadta őket.

bontás

A kép csak illusztráció (Fotó: Getty Images)

A pár terve az volt, hogy csok és Babaváró hitel segítségével felújítják a házat. Találtak is egy olyan vállalkozót, aki a hirdetés alapján azt ígérte, a kölcsönök megelőlegezésével is belevág a munkába. A pár leutazott a Nyírségbe, ahol megállapodtak a kivitelezővel, ám hamar kiderült, hogy egy csalóval van dolguk. A nyírségi vállalkozóval szerződést kötöttek, el is küldte az embereit, akik szétverték a házukat, majd hazamentek. A vállalkozó közölte, az előfinanszírozás kevés, kér még egymillió forintot, hogy a tervek szerinti új nyílászárókat legyártassa. Sándorék utaltak, de azóta nem látták a kivitelezőt. Ahogy a szülők fogalmaznak: csak a hitegetés megy.

Végül csalás gyanúja miatt feljelentést tettek a rendőrségen, de az ügyvédjükkel kártérítési pert is indítottak. A Blikk felkereste a vállalkozót is, aki aki elismerte: valóban nála van a házaspár milliója, és tényleg nem végezte el a munkát. Mint mondta, jogilag 60 napja van a pénz visszaadására, ennek a fele sem telt el. Azt is állította, ő a pénzt kifizette a gyártónak, azért nem tud fizetni, mert a már elkészített nyílászárókat előbb értékesítenie kell.

Hippenmayerék legközelebb csak június közepén kaphatják vissza a pénzüket. Mivel ebben nem bíznak, a rendőrséghez fordultak, az Egri Rendőrkapitányság pedig vizsgálja az ügyet.

Egy másik vállalkozó tucatnyi családot tett tönkre,  elhitette velük, hogy megtervezi és felépíti az álomotthonukat. A férfi mindenhol leszerződött, felvette az előleget és bizonyos munka elvégzése után lelépett a befizetett előleggel. A károsult családok közül többen banki hitelt vettek fel és évekig gyűjtögettek, hogy belevágjanak az építkezésbe. A kicsalt összeg meghaladja a 100 millió forintot is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top