nlc.hu
Életmód

Szexért cserébe fogyiszer: felfüggesztették a háziorvost

Szexért cserébe írt fel fogyasztószert, felfüggesztette a kamara a háziorvost

A felírt - fogyáshoz is használt - gyógyszert csak cukorbetegek kaphatják.
fogyást segítő injekció,

A Magyar Orvosi Kamara Országos Elnöksége közleményben tudatta, hogy felfüggesztette azt a háziorvost, aki a gyanú szerint szexért cserébe írt fel fogyást segítő szert egy budapesti nőnek.

Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei háziorvos 2023. május 12-én a Magyar Orvosi Kamara Országos Elnökségének bejelentette, hogy ellene a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya nyomozást folytat, ezért kérte a kamarában viselt tisztségeinek felfüggesztését a vizsgálat lezárultáig. Ezzel az Országos Elnökség egyhangúlag egyetértett” – írták.

Mint arról korábban beszámoltunk, vesztegetés, illetve vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt indult eljárás a nyíregyházi háziorvos és egy 43 éves, budapesti nő ellen. A nő felajánlotta a háziorvosnak a szexuális szolgáltatását, cserébe azt kérte, hogy az orvos vényre írjon fel neki egy fogyását elősegítő gyógyszert, amelyre ő nem jogosult, mivel azt cukorbetegek kezelésére alkalmazzák. A háziorvos elfogadta az ajánlatot, és eleget tett a kérésnek annak ellenére, hogy a nő nem tartozott az ellátási körzetébe és a kért gyógyszer felírására nem volt jogosult.

A nyomozók kutatást tartottak a nő budapesti lakásában, ahol megtalálták és lefoglalták az orvosi vényre kiváltott gyógyszert.

A rendőrök a nőt és a férfit gyanúsítottként kihallgatták, vallomást egyikük sem tett. A büntetőeljárás alatt mindkét gyanúsított szabadlábon védekezhet.

Kiemelt fotó forrása: police.hu – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top