nlc.hu
Életmód

Lakókocsiból átalakított otthon

Hitel nélkül akarnak élni: lakókocsiból varázsolt otthont a fiatal pár

Egy elhagyatott lakókocsiparkban él a fiatal pár, mert csak így tudnak hitel nélküli lakhatást biztosítani maguknak. Egy penészes, ronda lakókocsiból alakították ki az otthonukat.

Jon és Emilie Jones az egykori lakókocsiparkra cserélték a lakásukat, hogy többé ne kelljen jelzáloghitelt fizetniük – és azt tervezik, hogy vidéki turistaparadicsommá alakítják át. A fiatal pár a 132 ezer fontos (57 millió forint) otthonukat cserélték el a 90 ezer fontos (39 milió forint), háromhektáros területre, és most a parkban élvezik az anyagi szabadságot.

A 33 és 34 éves párnak 79 ezer fontja maradt a jelzáloghitelük törlesztése után, amit 11 ezer font megtakarítással kombináltak a park megvásárlásához. Az a céljuk, hogy lehetőségeikhez mérten éljenek, és végül vidéki menedékhellyé alakítsák át a parkot, az első kiadásra kész mobilházat pedig augusztusra tervezik befejezni.

A dél-walesi Llanelliben található új, tágas otthonukban azonban nem volt olyan egyszerű az élet, ugyanis a házaspárnak két hónapig nem volt vize. Emilie elmondta: „A tél kemény volt. Az összes vízvezetékünk befagyott, így két hónapig nem volt víz. Beiratkoztunk a helyi edzőterembe, hogy tudjunk zuhanyozni. De ez tényleg ráébresztett minket, hogy valójában milyen kevés dologra van szükségünk ahhoz, hogy boldogok legyünk.”

A házaspár a kezdeti kiadások óta csak 3 ezer fontot (1,2 millió forint) költött egy konténerre és 4 ezer fontot (1,7 millió forint) egy lakókocsi alvázára, hogy a saját lakhatásukat átmenetileg biztosítsák. Kitakarították a korábban szénbányászok által használt, majd 1989-es bezárása után romos állapotba került területet, és megkezdték a három skandináv bungaló építését. Az egyikben laknak majd, a másik kettőt pedig bérbe adják.

Via; Kiemelt kép: YouTube

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top