nlc.hu
Életmód

Superman és Lois második évada

5+1 izgalmas tény, amit még nem tudtál Supermanről

Superman tényleg rosszfiúnak indult?

A szuperhős-rajongóknak kedveznek az elkövetkezendő hétvégék, ugyanis dupla epizódokkal tért vissza a jól ismert karakter a Cool képernyőjére: a Superman és Lois második évada június 10-én debütált a csatornán. Ezen alkalomból felelevenítettünk néhány érdekes tényt a főhősünkről és szerelméről, Lois Lane-ről.

1. Az első sorozat több, mint 70 éve debütált a képernyőn

Az első televíziós sorozat Supermanről a Superman kalandjai volt, George Reeves amerikai színész főszereplésével. Az addigra már jól ismert karakter kalandjainak filmesített változata annyira népszerű volt, hogy végül hat évadot is megélt, összesen 104 epizóddal.

2. Superman több mint 190 centiméter magas

Ő volt az egyik első szuperhős, aki „a tökéletes férfifigurára” hasonlított látványos izmaival és gyönyörű koromfekete hajával. A kanadai rajzoló, Joe Shuster és az amerikai író, Jerry Siegel 191 cm-es magasságot álmodott meg a karakternek, amihez későbbi filmbeli megformálói is passzoltak.

Superman

Fotó: Cool TV

3. Clark Kent megjelenését a rajzolója saját magáról mintázta

Joe Shuster élete utolsó interjújában elárulta, hogy Superman alteregójának, Clark Kentnek a külsőjét részben a saját, részben pedig a mozisztár Harold Lloyd megjelenése inspirálta. Az interjúban azt is felelevenítette, hogy Supermant pedig Douglas Fairbanksről mintázta, míg Lois Lane kinézetét éppen az a Joanne Carter inspirálta, akit később feleségül vett a képregény írója, Jerry Siegel.

4. Életre kelt Metropolis egy illinois-i kisvárosban

Superman Metropolis kitalált városában él és dolgozik, amelynek nevét egy dél-illinois-i kisváros is viseli. A város Superman szülővárosának nevezte ki magát: itt a rend őrei Superman-emblémát viselnek az egyenruhájukon, a bíróság előtt egy 15 méteres bronz Superman-szobor áll, egy múzeum Superman-emléktárgyakat mutat be, és minden júniusban Superman-fesztivált rendeznek.

5. Supermant alkotói először rosszfiúként ábrázolták

Az eredeti elképzelés szerint a főszereplő egy csavargó volt, akit telepatikus képességekkel ruháztak fel. A történetben később „Superman” a hatalomtól megrészegülve megölte az őrült tudóst, akitől képességeit szerezte és elkezdte elfoglalni a világot. Ma már tudjuk, hogy az elképzelés végül a valóságban teljesen másképp alakult.

5+1 A Superman és Lois televíziós sorozat más, mint az eddigiek

A Coolon szombat délelőttönként dupla epizóddal látható sorozat tulajdonképpen a Superman Univerzum világának része, Todd Helbing, a műsor showrunnere szerint ez inkább egy családi dráma. „Amikor ezeket a műsorokat készíted, szeretnél egy kicsit mást csinálni, mint ami a megszokott – mondta. – Ehhez, amennyire csak tudtuk, tartottuk is magunkat, szerettük volna a legjobb minőséget kínálni a közönségnek. Így a Superman & Lois több aspektust is figyelembe véve – mint például a képarány vagy a fényképezés – úgy készült, mintha mozifilm lett volna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top