nlc.hu
Életmód

Meghalt Silvio Berlusconi

Meghalt Silvio Berlusconi, a volt olasz miniszterelnök

Elhunyt Silvio Berlusconi, a volt olasz miniszterelnök.

86 éves korában hunyt el Silvio Berlusconi, a volt olasz miniszterelnök – írja a 24.hu a BBC nyomán. 

Silvio Berlusconi, a Forza Italia párt vezetője leadja szavazatát a lombardiai regionális választásokon Milánóban, Olaszországban 2023. február 12-én.

Silvio Berlusconi, a Forza Italia párt vezetője leadja szavazatát a lombardiai regionális választásokon Milánóban, Olaszországban 2023. február 12-én. (Fotó: Piero Cruciatti/Getty Images)

A politikus már egy ideje krónikus leukémiával küzdött, illetve tüdőfertőzéssel is kezelték.  Három héttel ezelőtt engedték haza, azonban pénteken újra kórházba került. Ekkor az orvosok még azt mondták, hogy az állapota nem nem kritikus. 

A volt olasz miniszterelnök egészségi állapota az elmúlt években romlott meg, 2016-ban volt egy szívműtéte, és többször is kórházban járt, amióta három éve elkapta a koronavírust.

Berlusconi pártja, a Forza Italia része a jobboldali kormánykoalíciónak, azonban az nem töltött be posztot a kabinetben, csak a szenátus tagja volt.

(24.hu, MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top