nlc.hu
Szabadidő

Silvio Berlusconi a TikTokon

Berobbant a TikTokra a 85 éves Silvio Berlusconi

Alig egy nap alatt több mint 350 ezer követőt szerzett.

A 85 éves Silvio Berlusconi – aki jelenleg a politikai életbe való visszatérésén dolgozik – elindította saját TikTok-csatornáját. Első videójában a fiatal választókat próbálta megszólítani: az íróasztala mögött ülve a következőket üzente a fiataloknak: „Ti 5 millióan vagytok ezen a platformon, és ebből 60 százalék 30 évesnél fiatalabb, ezt persze egy kicsit irigylem tőletek”, majd hozzátette: azért regisztrált a TikTokon, hogy elmondhassa az embereknek, hogyan tudná pártjával úgy átalakítani Olaszországot, hogy „új esély nyíljon az álmaik valóra váltásához”.

Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi, a Forza Italia párt vezetője – Fotó: Ivan Romano/Getty Images

A második videójában az unga-bunga partikról elhíresült, háromszoros exminiszterelnök viccet mesélt Vlagyimir Putyinról, Joe Bidenről és a pápáról, és alig egy nap leforgása alatt több mint 350 ezer követőt szerzett a közösségi oldalon.

Berlusconi megjelenése a TikTokon stratégiai jelentőségűnek számít, mivel Olaszországban 25-ről 18 éves korra csökkentették a szenátusi választásokon való részvétel alsó korhatárát. A módosításnak köszönhetően 4 millió fiatal felnőtt kap majd lehetőséget arra, hogy a felsőházba is választhasson képviselőket

Nem ő az egyetlen olasz politikus, aki kedvet kapott a tiktokozáshoz, hogy megszólíthassa a fiatalokat: csütörtökön Matteo Renzi, a liberális Italia Viva párt vezetője is közzétette első videóját a platformon.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top