nlc.hu
Otthon

Berlusconi ingatlanbirodalma

Sorra adja el Berlusconi luxusvilláit a család

Már a piacon a híres ingatlanok.

Az egykoron az ország 10 leggazdagabb embere közé tartozó Silvio Berlusconi ingatlanbirodalmának értéke meghaladja az egymilliárd eurót. Az örökösök most sorra bocsátják eladásra a tavaly júniusban elhunyt volt olasz kormányfő híres villáit. 

A lampedusai már elkelt

A Villa Due Palme nevet viselő lampedusai villa már gazdára talált körülbelül 3 millió euróért (átszámítva 1,16 milliárd forintért). Az ingatlant Gianni Profita gazdasági szakértő, a római Nemzetközi Egészségügyi és Orvostudományi Egyetem (UniCamillus) rektora vásárolta meg.

lampedusai villa

A lampedusai villa – Fotó: Alessandra Benedetti/Corbis via Getty Images

A Lampedusa szigetén álló, 250 négyzetméteres villához és a hozzá tartozó hatalmas kerthez 1,5 millió euróért (átszámítva 583 millió forintért) jutott hozzá Berlusconi 2011-ben.

A leghíresebb a legdrágább 

A volt miniszterelnök örökösei a szardíniai Smaragdparton (Costa Smeralda) található Villa Certosa ingatlant is eladják. 87 évesen elhunyt Silvio Berlusconi egyik leghíresebb villájáról van szó, amely az olasz politika történetének ikonikus helyszíneként vált ismertté. Berlusconi vállalkozóként, később miniszterelnökként itt nyaralt munkatársaival, politikuskollegáival, és nemzetközi vendégeit is gyakran fogadta itt. Híresnek számítottak a Villa Certosában rendezett partik is. George W. Bush, Vlagyimir Putyin, Tony Blair volt brit miniszterelnök, José María Aznar volt spanyol kormányfő is a Villa Certosa vendégei voltak. 2008-ban paparazzók lencsevégre kapták a Villa Certosa kertjében meztelenül zuhanyzó Mirek Topolánek akkori cseh miniszterelnököt, valamint más alkalmakkor a Silvio Berlusconival együtt tartózkodó hölgyeket is.

Berlusconi

Berlusconi ingatlanmogul is volt – Fotó: Eric VANDEVILLE/Gamma-Rapho via Getty Images

A tengerparti sziklákon kialakított épületegyüttes közel 5 ezer négyzetmétert foglal el, 68 szobából áll, több mint 180 négyzetméteres garázzsal. A villát több mint 580 ezer négyzetméteres mediterrán park veszi körbe, ahol három bungaló, egy kisebb szabadtéri színház, egy torony, valamint edzőterem sorakozik.

Berlusconi a hetvenes években vásárolta meg az ingatlant, amelynek értékét 2021-ben még 260 millió euróra tették, de most már ennek közel kétszereséért, 500 millió euróért (átszámítva 194,2 milliárd forintért) árulják. Az örökösök, azaz Berlusconi 5 gyereke egy milánói ingatlanügynökségre bízták az eladást. A villát szintén milliomosok vagy befektetők vásárolhatják meg, esetleg szállodává alakítják át.

A lesmói is gazdára vár

Az örökösök a Milánó melletti Lesmóban található 18. századi Villa Gernetto eladását is kezdeményezték, ahol Berlusconi magánegyetemet akart létrehozni.

Arcore

Az Arcoréban található villa – Fotó: Laura Lezza/Getty Images

Van, ami nem eladó

A család ugyanakkor nem tervez megválni a néhai miniszterelnök egykori fő rezidenciájától, a szintén Milánóhoz közeli Arcoréban lévő Villa San Martinótól.

(MTI-hírek alapján)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top