nlc.hu
Életmód

Műtétre gyűjt a nagy fogyása után, mert lóg a bőre

„Megszabadultam 160 kilótól, de lóg a bőröm” – Műtétre gyűjt a nagy fogyása után

A bámulatos fogyása után újabb nehézséget kell leküzdenie: szeretne megszabadulni a megereszkedett bőrétől.

Az amerikai Cole Prochaska 2021-ben még több mint 265 kilót nyomott, de miután elhatározta, hogy gyökeresen változtat az életmódján, műtét és gyógyszerek nélkül sikerült több mint 160 kilogrammot leadnia.

A Dél-Karolinában élő 39 éves férfi azonban mégsem elégedett teljes mértékben a lenyűgöző átváltozásával, mert a nagy fogyás után rengeteg laza bőr maradt vissza a testén.

„Leadtam ezt a sok kilót, vannak, izmaim, de ha leveszem a pólómat, a sok laza bőr még mindig zavar – mondta Prochaska a Today című műsorban. – Laza bőr van a lábamon, így futni is elég nehéz” – magyarázta, és elmondta azt is, hogy a hasán lévő megereszkedett bőrt a nadrágjába szokta betűrni.

A felesleges bőr eltávolítása érdekében találkozott egy kaliforniai plasztikai sebésszel, és a megbeszélések alapján a következő néhány évben akár öt műtétre is szüksége lehet.

Az operációk költségét egyelőre nem tudja megbecsülni, de létrehozott egy adománygyűjtést, hogy pénzt gyűjtsön a beavatkozásokra. Az oldalon közzétett egy fotót magáról, amelyen félmeztelenül látható a megereszkedett bőrével. Mint mondta, talán ez volt a legnehezebb dolog, amit valaha csinált.

Cole Prochaska 265 kilósan, valamint nagy fogyása után, 100 kilósan, megereszkedett bőrrel

Cole Prochaska 265 kilósan, valamint nagy fogyása után, megereszkedett bőrrel (Fotó: Twitter/Cole Prochaska)

„Nem akartam megtenni – mondta. – De úgy voltam vele, hogy meg kell mutatnom mindenkinek, mennyi bőr van rajtam, és hogy milyen messzire jutottam, és egyszerűen csak elfogadom a testem.”

A most 100 kiló körüli Prochaska saját történetével másoknak is szeretne inspirációt adni, nemcsak a fogyáshoz, azt üzeni, bármivel is küzdesz, le tudod győzni. Elszántsága, úgy tűnik, másokat is megérintett, ugyanis mostanáig több mint 40 ezer dollár (13,6 millió forint) gyűlt össze a 60 ezer dolláros kitűzött összegből.

A megereszkedett bőr nem csak ilyen extrém fogyásnál lehet probléma, egy korábbi cikkünkben Bánkuti Gabriella, nemzetközileg is elismert fitneszedző és -világbajnok elmondta, hogyan feszesítsük a bőrünket, ha sokat fogytunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top