nlc.hu
Életmód

40 kilót fogyott és kigyúrta magát a férfi

Nagy fogyás: az exe miatt letette a pizzát és a konzolt, mára felismerhetetlen lett a fiatal férfi

Jean-Michel Bell egész gyermekkorában pufi volt, de a középiskola után hízott el igazán, amikor rákattant a videojátékokra. Az életmódváltás óta felismerhetetlen, annyira megváltozott.

Jean-Michel Bell 120 kilót nyomott, 2021-ben érte el csúcsot, miután évekig feldolgozott élelmiszereken élt. Egy szakítás után azonban összetört a szíve, aminek hatására a 30 éves férfi úgy döntött, hogy életmódot vált, és a gyorskaját és konzolt egészséges étrendre és testmozgásra cseréli.

A férfi túlsúlya kihatott a társadalmi életére, mivel nem volt elég önbizalma, ezért gyakran visszautasította a kirándulásokat, partikat és családi összejöveteleket, hogy inkább otthon maradjon. De miután 2021-ben véget ért a kapcsolata, tudta, hogy változtatnia kell.

„Nem mentem medencés partikra, strandokra és minden olyan helyre, ahol a testem miatt szégyelltem volna magam. Ez tényleg bezárta az ajtókat és véget vetett barátságoknak – mondta Jean-Michel a NeedToKnow.co.uk-nak. – Amikor 2021 vége felé véget ért a kapcsolatom, szembesültem a súlyommal. Az akkori barátnőm máshol találta meg a szerelmet, és semmi sem ébreszti fel jobban az embert, mint elveszíteni valakit, akit szeret. A túlsúly egy belső probléma külső bizonyítéka volt.”

A dél-afrikai Fokvárosból származó angol nyelvtanár régebben imádott videójátékozni, és főleg pizzát és energiaitalokat fogyasztott. „Kétperces tésztát ettem a mikróban, és kínai kaját rendeltem olyan napokon, amikor nem igazán volt kedvem pizzához. Nachót ettem annyi guacamoléval, hogy egy kis falut is meg tudnék etetni vele. Egy tonna zsíros tejet is ittam. Az édességek nagy gyengéim voltak, így a nap nagy részében túl sok cukrot ettem.”

Jean-Michael számára a szakítás hatalmas fordulópont volt, akkor megígérte magának, hogy az év végére átalakul, és a 2022-es évet annak szenteli, hogy búcsút intsen a túlsúlyának. Időszakos böjtöléssel, zöldségekben, fehérjében gazdag, de szénhidrátszegény és cukormentes étrenddel érte el a nagy átalakulást. A súlyvesztés mellé pedig edzőterembe járt heti hatszor, úgyhogy egészen bámulatos, milyen változáson ment keresztül egy év alatt a teste. Jelenleg 84 kiló körül van, aminek a jelentős része izom, a zsírt messze maga mögött hagyta a férfi.

Via; Kiemelt kép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top