nlc.hu
Életmód

Tippek sárga foltos párnára

Segítünk eltüntetni a sárga foltokat a párnáról!

Nyáron a fokozott izzadás miatt szembesülhetünk sárgás foltokkal a párnán. Mit lehet tenni?

A sárga foltok miatt a párnák úgy néznek ki, mintha koszosak lennének, pedig lehet, hogy nemrég mostad ki őket. Most szakértők osztották meg, hogy mitől lesznek foltosak a párnák, és mihez kezdjünk a sárgulással.

Ne aggódj, még a leggondosabb háziasszonyokkal is előfordul, hogy sárga foltok jelennek meg a párnákon, amitől kényelmetlen érzés tölthet el, amikor ráfekszel. Honnan származnak ezek a foltok, és ami még fontosabb, hogyan szabadulhatunk meg tőlük? A Lifehacker szakértőinek mindenre van válaszuk, amiket érdemes megfogadni, ha azt szeretnéd, hogy tiszta és friss legyen a párnád.

A szakemberek szerint a párnák sárgulásának leggyakoribb oka az izzadás, és akár tetszik, akár nem, valamilyen mértékben mindannyian izzadunk az éjszaka során. Amikor a nedvesség átszivárog a párnahuzaton keresztül az alatta lévő párnára, az foltosodást okozhat.

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

De nem az izzadság az egyetlen nedvesség, amire figyelnie kell, hiszen a sárgulást a nyál, vagy nedves és zsíros haj is okozhatja. A Lifehacker szakértői szerint különösen akkor, ha zsírosodásra hajlamos a hajad, vagy ha gyakran fekszel le frissen mosott hajjal. Azt is hozzáteszik, hogy bizonyos típusú smink- és bőrápolási termékek is állhatnak a sárga foltok mögött.

Ha meg szeretnél szabadulni a foltoktól, és nem akarsz új párnákat vásárolni, van egy praktikus trükk, amit érdemes kipróbálni: kezdheted azzal, hogy a foltokat vagy egy boltban kapható folttisztító spray-vel, vagy egy szódabikarbóna és víz keverékéből készült pasztával kezeled. És az is fontos, hogy ezt a kezelést rendszeresen ismételd meg, mert minél tovább hagyod foltosan a párnát, annál nehezebben tudod majd eltávolítani róla a foltokat. A javaslat szerint a párnákat évente kétszer is ki kell mosni – ilyenkor a mosógép dobjába tegyél egy adag szódabikarbónát -, függetlenül a foltoktól, így remélhetőleg ez távol tartja majd a sárga foltokat.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top