Gyuris Rita növényorvos korábban már megnézte többek között azt, hogy mennyi mikroorganizmus telepedik meg a BKK automatáin, illetve a Combino ülésén és kapaszkodóján, most pedig a péksütemények titkos életének járt utána. Pontosabban, hogy milyen baktériumok, gombák találhatóak egy bolti zsemle felületén.
Az első napon csak egy baktériumkolónia fejlődött ki, de a harmadik napra ez a szám megnőtt, illetve lett gombatelep is.
„A péktermékek egyébként pont az a kategória, amit szeret mindenki jól összefogdosni, hogy a legszebbet tudja kiválasztani. A válogatással egyébként nem lenne probléma, hogyha ezt nem a koszos kezünkkel tennénk, ugyanis nyilvánvaló, hogy ezek a kezünkről kerülnek oda. Ezek a mikroorganizmusok egyébként nem veszélyesek ránk nézve, főleg nem egy egészséges immunrendszernek. Na meg persze ott a gyomorsav” – jegyezte meg.
Azt is hozzátette mellékelt szövegként, hogy a videóban látható mennyiségben nem tud a zsemlén felszaporodni mikroorganizmus, hiszen nem kedvező nekik a közeg.
(via Metropol)