nlc.hu
Életmód

Elege van Ausztrália híres séfjének a vegánokból

Besokallt a híres séf, kitiltotta a vegánokat az étterméből

Elismerte, hogy ő is hibázott, és persze megérti a vegánokat is, de többé nem akar velük foglalkozni.

John Mountain, a Perth városában található Fyre nevű étterem tulajdonosa és séfje úgy döntött, ezentúl egyetlen vegán vendéget sem szolgálnak ki. Később megmagyarázta, hogy miért hozta meg ezt a döntést. Állítólag volt egy vendég, aki előzetesen megtudakolta, hogy van-e olyan étel, amit ő is meg tud enni, és biztosították afelől, hogy igen, lesz számára is fogás.

Azonban azon a napon, amikor a vendég ellátogatott volna az étterembe, a top séf egy magánrendezvénnyel volt elfoglalva, és elfeledkezett az ígéretéről, így a vendég végül csak zöldségeket tudott enni, és emiatt panaszt is tett.

„Az étel rendben volt, de nem volt olyan laktató… és megdöbbentem, amikor megláttam, hogy 32 dollárba került. Szerintem manapság hihetetlenül fontos, hogy az éttermek mindenkit ki tudjanak szolgálni, és az, hogy nem lehet csak növényi hozzávalókból készült ételt kapni, az mindenképpen hiányosság. Remélem, hogy a kínálatuk javulni fog majd”

– írta, és hozzátette, korábban több étteremnek is be kellett zárnia, ami a Fyre helyén működött, és ha ők nem változtatnak az étlapjukon, akkor könnyen lehet, hogy erre a sorsra fognak jutni. 

Mountain elismerte, hogy valóban hibázott, amiért nem teljesítette az ígéretét, de szerinte a panaszkodó vendég személyeskedése nem volt helyénvaló, és ő végzett a vegánokkal. Hozzátette, aki ismeri őt, tudja, hogy a húsos ételek a specialitásai, és persze megérti a vegánokat is, de számára az a legfontosabb, hogy a legfinomabb ételeket készítse el, és nem tud mindenkinek az igényeihez alkalmazkodni.

John Mountain, a Fyre étterem séfje és tulajdonosa

John Mountain, a Fyre étterem séfje és tulajdonosa (Fotó: Facebook/Fyre)

(via LadBible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top