nlc.hu
Életmód
Kutyás szülés

Nem látsz ma cukibbat a kutyás szülésnél

Belle a meddőségi kezelésektől egészen a szülőszobáig kísérte végig a gazdija várandósságát.

A hűséges, staffordshire bullterrier, Belle nem csak azért különleges, mert segítő kutyaként hibátlan munkát végez a gazdija, Amee Tomkins oldalán. Hanem azért is, mert ő volt az első kutya, akit beengedtek a szülészetre.

Belle végigkísérte Amee várandósságát: ott volt minden meddőségi kezelésen, ultrahangon és megbeszélésen a szülésznővel. Nem véletlenül: „nélküle túlságosan szoronganék elhagyni a házat. Legszívesebben mindennap bent maradnék. Belle nélkül nem tudtam volna mindezt megcsinálni.”

Amee Tomkin

Amee Tomkin a kutyájával és fiával (Fotó: Profimedia)

Az autizmus spektrumzavarral és súlyos szorongással élő Amee két éve vette magához az akkor még kiskutya Belle-t, és betanította őt segítőnek. Így míg korábban az otthona elhagyása is óriási gondot okozott a nőnek, most, az eb hatására rengeteget javult az életminősége. „Kinyitotta előttem a világot. Miatta válhattam anyává. Annyi mindent köszönhetek neki” – nyilatkozta a nő.

Amee és párja, Paul 12 év meddőségi kezelés után tudták meg, hogy kisbabájuk lesz – Belle pedig végig ott volt Amee oldalán a várandóssága alatt. A kutya annyira nyugodt volt az orvosi látogatásokon, hogy a Milton Keynes Egyetemi Kórház megengedte, hogy ott legyen a kisfiú, Olly érkezésekor.

Kutyás szülés

Belle és Olly (Fotó: Profimedia)

Miután Amee átesett a császármetszésen, a kétéves kutyusa már türelemmel várta, hogy végre köszönthesse Olly-t. „Abban a pillanatban, hogy Belle meglátta őt, gyengéden megszagolta, majd üdvözlésképpen egy picit megnyalta az arcát. Azóta egy tapodtat sem mozdult mellőle.”

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top