nlc.hu
Életmód

Kiakadt a budai polgármester a természetvédelmi területen szervezett fesztivál miatt

Természetvédelmi területen szerveznek fesztivált, kiakadt a budai polgármester

A II. kerület polgármestere, Őrsi Gergely a Facebookján panaszolta el, hogy a Telekom a Hármashatárhegyi repülőtérre szervezett egy szabadtéri bulit. Nem érti, hogy egy ilyen rendezvényt miért természetvédelmi területen kell tartani.
Hármashatár-hegy

„Fesztiválhangulatú bulit szervez” a Telekom a Hármashatárhegyi repülőtéren. A Szent Iván-éji nyárindítóként szolgáló esemény kapcsán Őrsi Gergely polgármester elpanaszolta, hogy a hivatalában senki sem tett róla bejelentést.

Ugyanakkor kiemelte, hogy az engedélyezésre nincs hatása az önkormányzatnak. Nem tartja szerencsésnek, ha természetvédelmi területen vagy annak szomszédságában hoznak létre egy ilyen fesztivált – írja az Index.

Azt kérjük a szervezőktől és a fesztivál látogatóitól, hogy a repteret és környékét kezeljék természetvédelmi területként, és azt minimum tartsák be, ami a természetjáróktól is elvárható: tartózkodjanak a szemeteléstől, és lehetőség szerint ne zavarják meg a környező élővilág nyugalmát

– írta posztjában.

Ez utóbbit szerint egy hangos rendezvénnyel szinte lehetetlen betartani, ezért sem tartja szerencsésnek a helyszín kiválasztását a Telekom részéről. Az önkormányzat mindenesetre állapotfelmérést végzett a szomszédos utcákban, hogy amennyiben a rendezvény miatt bármit helyre kell állítani, dokumentálva legyen az eredeti állapot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top