nlc.hu
Életmód

Nem volt elég úszómester egy amerikai uszodában, egy 66 éves nagymama állt szolgálatba

Nem volt elég úszómester, egy 66 éves nagymama állt szolgálatba

Gail Rodgers nagyon élvezi az új munkáját.

Amikor Gail Rodgers szembesült azzal, hogy a helyi uszoda nem tud kinyitni, mert nincs elég úszómester, úgy döntött, hogy ő vállalkozik erre a feladatra, hiszen korábban vízimentőnek tanult. Igaz, ennek több évtizede volt, így fel kellett frissíteni a tudását. 

‚Akkoriban az vízimentő ült a székében, és néha megfújta a sípot, hogy szóljon, hogy ne futkorásszanak az emberek. Ők inkább rendőrök voltak, mint bármi más”

– mesélte a 66 éves hölgy, aki gond nélkül átment a fizikai teszteken, így nem volt akadálya annak, hogy megcsinálja a teljes képzést. Előbbi egyébként nem éppen sétagalopp, tizenkét hosszt kell leúszniuk, majd megadott ideig kell egyhelyben úszni, majd egy hossz után alá kell merülniük, és fel kell hozniuk egy 10 kilós téglát a medence aljáról. 

Gail Rodgers azóta munkába is állt, és nagyon élvezi az úszómesterséget. „Jó látni, ahogy a gyerekek a szüleikkel játszanak, ahogyan az emberek élvezik a szép időt . Sokkal jobb és kellemesebb ez a munka, mint amire számítottam.”

Egyúttal mindenkinek azt tanácsolja, nyugodtan lépjenek a nyomdokába, hiszen amellett, hogy ez a munka jól fizet, van beleszólása abba is, hogyan osztja be az idejét, jó, ha az ember egy kicsit kimozdul, ha aktívan telnek a napjai. 

Gail Rodgers

Fotó: KENS 5: Your San Antonio News Source/Youtube

(via Good Morning America)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top