nlc.hu
Életmód

Támogatás a menstruációs szegénységgel sújtott nőknek Terézvárosban

Intim csomagot kérhetnek a menstruációs szegénységgel sújtott nők Terézvárosban

A támogatást a kerületben élő 13 és 52 év közötti nők vehetik igénybe rászorultsági alapon.
Intim betétek és tamponok

A menstruációs szegénység elszenvedőin próbál segíteni Terézváros önkormányzata: intim csomaggal támogatják azokat a rászoruló nőket, akik nem tudják beszerezni a higiéniai termékeket. Ezt Soproni Tamás, a kerület polgármestere jelentette be a Facebookon.

„A támogatást Terézvárosban a 13 és 52 év közötti nők vehetik igénybe rászorultsági alapon akár egy teljes évre. Az önkormányzat arról is gondoskodik, hogy az igénylés folyamata és a csomag átvétele is diszkrét módon történjen, azaz a rászorulók merjenek hozzánk fordulni, és élni a támogatással” – írja a polgármester, hozzátéve, hogy az igénylés módja a kerület honlapján lesz majd elérhető.

Terézváros tavaly döntött arról, hogy az önkormányzat tulajdonában álló cégekben havonta egy extra, fizetett szabadnapot biztosítanak a fájdalmas menstruációban szenvedő nőknek.

A menstruációs szegénység világszerte jelen lévő probléma. Becslések szerint a Földön 1,2 milliárd nő nem tud megfelelő termékeket használni menstruáció idején. Ha valaki szegény, nemcsak tejet és kenyeret nem tud venni magának, hanem ha nő, és történetesen menstruál, az alapvető intim higiéniára sincs pénze. Emiatt sok lány és nő nem képes a mindennapi életét élni a menstruáció ideje alatt.

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top