nlc.hu
Életmód

Ingyenes mosodát nyitott az egyik tanuló

Iskolai mosodát nyitott egy diák, miután megtudta, hogy társait a koszos ruhájuk miatt csúfolják

Egy tanuló ingyenes iskolai mosodát nyitott, miután megtudta, hogy néhány diák azért nem jár iskolába, mert csúfolják őket a koszos ruhájuk miatt.
Iskolai mosodát nyitott egy fiú azért, hogy társait ne csúfolják a koszos ruháik miatt

Jimmy Tomredle, aki éppen végzős egy középiskolában, tavaly ősszel vette észre, hogy néhány diák nem jár be az iskolai órákra azért, mert az osztálytársaik csúfolódtak a koszos ruhájukon.

A fiú megtudta, hogy néhány diák azért visel koszos ruhákat nap mint nap, mert a szülőknek nincsen pénzük, vagy idejük arra, hogy kimossák a gyerekeik szennyesét. 

Jimmy, a New Jersey-ben elhelyezkedő iskola diákelnöke, azzal az ötlettel állt elő, hogy egy ingyenes mosodai szolgáltatás hasznos lenne a tanulók számára és számos problémát megoldana, köztük az iskolában uralkodó verbális bántalmazást is. 

Nem sokkal később a fiú egy adománynak köszönhetően szerzett egy mosó-, illetve egy szárítógépet is. A gépeket májusban szerelték be az iskola egyik privát helyiségébe, ahol ingyenes mosószer is a diákok rendelkezésére áll. 

Országszerte több iskola is tett hasonló kezdeményezést, azonban ebben az esetben újszerű, hogy egy diák indította el a mosodát.

Jimmy a ragyogás és szeretet megtestesítője egyben

– mondta Cayenne Mandes a The Messenger-nek, aki az iskola szociális munkása és a tinédzser mentora a projektben.

A fiú hamarosan elballag az iskolából, azonban gondoskodott arról, hogy a lehető legjobb kezekbe kerüljön a mosoda üzemeltetése.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top