nlc.hu
Életmód

Titokban három főállása van távmunkában

Titokban három főállása van távmunkában, végre nagyon jól keres

Elgondolkodtatta, hogy milyen sok szabad kapacitása maradt, hiszen a főállásában elég volt napi 4-5 óra ahhoz, hogy elvégezze a munkáját. Bevállalt még két másik állást is.

A 48 éves Joseph három főállást vállalt be tavaly egymás mellett. A férfi az IT-szektorban dolgozik hálózati mérnök pozícióban, és bár a fizetését három napi 8 órás munka után kapja, a valóságban persze messze nem dolgozza le a nap 24 óráját. Az esetről beszámoló amerikai sajtó belenézett a texasi informatikus fizetési papírjaiba, és látták, hogy tavaly összesen 344 ezer dollárt, vagyis nagyjából 117 millió forintot keresett a módszerével. Ekkora összegből már egész más életmódot engedhet meg magának a családjával. Egyetlen év alatt ki tudta fizetni a család 129 ezer dollárra rúgó hiteleit – derül ki az Enterprenour beszámolójából.

IT távmunka

Hogyan lehet három főállást egymás mellett végezni? (fotó: Getty Images)

2020-ban Joseph egyetlen állásban évi 117 500 dollárt keresett. Már fel akart mondani, hogy elvállaljon egy másik, már 120 000 dollárt kínáló állást, amikor az egyik kollégája meggyőzte, hogy inkább maradjon, és csinálja a két állást egymás mellett. A férfi belement, tudván, hogy az első állása nem igényel többet napi 4-5 óra munkánál, és amúgy sem volt veszítenivalója: ha nem ment volna az extra terhelés, az egyik munkahelyen bármikor felmondhatott volna.

A munka nehéz volt a második állásban, sokszor heti 30-40 órát kívánt tőle, ezért Joseph éppen új állást keresett helyette, amikor egy nagy változásnak köszönhetően ez a kívánalom visszaesett heti 5-8 órára. Emiatt úgy érezte, mégsem mond fel, viszont elvállalja a harmadik állást is, amire időközben rátalált.

A három állás elvállalását leginkább az teszi Joseph számára lehetővé, hogy a második állása annyira könnyűvé vált, hogy alig kell dolgoznia valamit. A férfi a három munkát úgy tudja párhuzamosan csinálni, hogy a heti 40 óra mellett két-három munkanapon bevállal egy kis estébe nyúló túlórázást is. Azóta a harmadik munkahelyén felmondott, de nem azért, mert túl sok volt a munka, hanem talált helyette egy másik harmadikat, ami jobban fizetett.

Természetesen a tevékenysége csak addig végezhető így, míg nem kell bejárnia a munkahelyre, hanem otthonról dolgozhat. Eleinte aggódott a döntése morális oldala miatt, de végül a financiális előnyök meggyőzték Josephet arról, hogy ez a helyes döntés. Sokkal kényelmesebb az életük, nincs hitelük a házukon és az autójukon, sőt a fiuknak is tudtak autót venni. Ha valami elromlik a ház körül, sosem okoz gondot, hogy újat vegyenek.

Bár Joseph úgy érzi, néha közel áll a kiégéshez, erős a motivációja, hogy folytassa a munkát. A célja, hogy a gyerekei úgy végezhessék el az egyetemi tanulmányaikat, hogy közben nem adósítják el magukat a diákhitellel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top