nlc.hu
Életmód

Nemváltás műtét nélkül

Műtét nélkül is nemet válthat egy 53 éves olasz férfi, 20 éve várt erre Emanuela

Állítja, az, hogy nincs női nemi szerve, nem veszélyezteti az énképét.

A szicíliai Trapani bírósága egy húszéves jogi hercehurca végére tett pontot, amikor ítéletében kimondta: nem szükséges nemváltó műtétet vagy hormonkezelést elvégeznie annak az 53 éves férfinak, aki szeretne a hivatalos dokumentumokban is nőként szerepelni – írja a Telex.

A női neve szerint Emanuelaként említett férfi húsz évvel ezelőtt ugyan megkezdte a nemi átalakítás folyamatát, amely egy kötelező lépés, mielőtt kérelmezni lehet az iratokban a név- és nemváltást –, ám amikor megtudta, mennyire kockázatos a műtéti eljárás, inkább felfüggesztette. Amellett azonban továbbra is kitartott, hogy a külseje, azaz, hogy férfitestben maradt, nem homályosítja el a női identitását.

Emanuela

Az 57 éves Emanuela már gyerekkora óta érezte, hogy egy férfitestbe született nő – Forrás: Twitter / @Tg3web – videó

Ügyvédje sikeresen érvelt azzal a bíróságon, hogy a nemi jelleget módosító műtét nem befolyásolja az anyakönyvi átírás iránti kérelem érvényességét, így végre lezárulhatott Emanuela kálváriája. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top