nlc.hu
Életmód

Anna-bál szépei 2023

Ők lettek az idei Anna-bál szépei – fotók

Elsőbálozók taroltak a balatonfüredi szépségversenyen.

Dévényi Alízt választották a 198. Anna-bál szépének szombat éjjel. A 19 éves budapesti lány most érettségizett. Elmondta, hogy szereti a báli hangulatot, később fényképezéssel szeretne foglalkozni.

Dévényi Alíz

Dévényi Alíz, a bál szépe – Fotó: MTI/Katona Tibor

A bál első udvarhölgye, a 18 éves Szilassy Laura balatonfüredi, 4 éve egy budapesti középiskolában tanul, mellette versenytáncol.

Szilassy Laura

Szilassy Laura, az első udvarhölgy – Fotó: MTI/Katona Tibor

A második udvarhölgy, a 17 éves békéscsabai Csenke Anna Londonban jár középiskolába és orvosnak készül, versenyszerűen teniszezik.

Csenke Anna

Csenke Anna, a második udvarhölgy – Fotó: MTI/Katona Tibor

Az Anna-bál szépe az aranyalma mellett egy modernizált Viktória-mintás herendi vázát kapott, az udvarhölgyek Rothschild- és Apponyi-mintás vázát vihettek haza.

Anna bál,

A 198. Anna-bál szépei: Dévényi Alíz (k), Szilassy Laura, első udvarhölgy (j) és Csenke Anna Viktória, második udvarhölgy (b) – Fotó: MTI/Katona Tibor

Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Balatonfüreden, a Horváth-házban, Szentgyörgyi Horváth Fülöp János fogadójában a házigazda leányának tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg leendő férjével, Kiss Ernő huszár főhadnaggyal, aki később az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok-vértanúja lett. Emlékére 2003 óta minden évben átadják az őt ábrázoló herendi porcelán huszárszobrot egy olyan embernek, aki sokat tett és tesz Balatonfüred kultúrájáért és szellemi életéért. Idén ezt a díjat Lengyel Ernő vállalkozó vehette át, aki csaknem 20 éven át volt a báloknak helyet adó Anna Grand Hotel tulajdonosa.

(MTI)

Kiemelt fotó: MTI/Katona Tibor 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top