nlc.hu
Életmód

A világ legcukibb macskafajtái

Megválasztották a világ legcukibb macskafajtáját

Íme a 20, „hivatalosan” is legcukibb macskafajta, legalábbis az aranymetszés szabálya szerint.
Amerikai görbefülű macska

Az All About Cats weboldal arra volt kíváncsiak, hogy melyek a legcukibb macskafajták. Ennek kiderítéséhez összesen 46 különféle macskafajta arcának arányait vizsgálták meg, mégpedig abból a szempontból, hogy az milyen mértékben felelnek meg az aranymetszés szabályának.

A vonatkozó matematikai definíció szerint két rész (a és b, a>b) az aranymetszés szerint aránylik egymáshoz, ha az egész (a+b) úgy aránylik a nagyobbik részhez (a), ahogy a nagyobbik rész (a) a kisebbik részhez. Az egyenlet arra is használható, hogy jobban megértsük, mi tesz bizonyos dolgokat vizuálisan vonzóvá. Minél inkább megfelel ugyanis egy tárgy vagy épp egy arc az aranymetszés szabályainak, annál tökéletesebbnek és vonzóbbnak látjuk. 

Az aranymetszés arányát kerekítve 1,62-ben határozták meg, a macskafajták pedig annál magasabb helyezést értek el, minél kisebb mértékben tértek el ettől az értéktől. A lista élén rögtön hármas holtverseny alakult ki, ugyanis három olyan macskafajta is akadt, mely a mérések szerint 0,03 ponttal különbözik csak az 1,62-től.

Az alábbi listában megnézheted, mely 20 macskafajta bizonyult a legcukibbnak:

Karthauzi
Megnézem
Összes kép (20)

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top