nlc.hu
Életmód

Fürdőpamacs-kimosáson vitázik a net

Kiakadt a net azon, hogyan mossa ki a fürdőpamacsát egy nő

Egyáltalán ki kell mosni?!

Heves vitát váltott ki egy ausztrál nő egy netes fórumon, miután elárulta, hogyan tisztítja a fürdőpamacsát. Nemcsak azon akadtak ki a kommentelők, hogy mosógépbe rakva tisztítja, hanem azon is, hogy mikkel párosítja.

A törölközőimmel együtt mosom, mert így higiénikusabb” – „dobta le a bombát” egy Facebook-csoportban, ettől pedig sokak szemöldöke felszaladt. Majd azt firtatta, hogy ki milyen gyakran mossa ki a luffáját.

fürdőpamacs,

Baktériumokat rejthet a sokat használt, de nem fertőtlenített fürdőpamacs – Fotó: iStock

Ezeket egyáltalán ki kell mosni?!” – reagáltak többen. Sokan azzal érveltek, hogy rendszerint úgyis 3-6 hónapig használjuk, amíg szét nem esnek, így felesleges kimosni azokat. „Ez eddig eszembe se jutott” – jegyezte meg egy hozzászóló, hozzátéve: csak a használat után, a zuhany alatt szokta átmosni.

Egy kommentelő szerint „éppen a dolgok túlzott fertőtlenítése és sterilizálása az oka annak, hogy manapság olyan sok ellenálló poloska van”.

Ám akadt a hozzászólók között egy-kettő, aki támogatta a fürdőpamacsok kimosását: „Az enyémet hetente egyszer beáztatom antibakteriális öblítőbe és felakasztom száradni.”, „Hetente kimosom meleg vízben és háromhavonta cserélem”.

A Healthline egészségügyi portál szerint mindenképpen vigyázni kell, hogy ne váljon a fürdőpamacsunk is a baktériumok melegágyává, ahogy a konyhai szivacs.  Ahelyett, hogy csak kicsavarjuk és felakasztjuk fürdés után, dörzsöljük még át száraz törölközővel, csavarjuk ki alaposan belőle a nedvességet, majd tegyük száraz, hűvös helyre a fürdőszobán kívülre. Hetente egyszer áztassuk be 5 percre 10 százalékos fehérítőt tartalmazó hígított vízkeverékbe. Érdemes azonban 3-4 hetente cserélni a fürdőpamacsot.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top