nlc.hu
Életmód

Jelzőtáblát lopott a kondér tetejére két tolvaj.

60-as táblát loptak a disznótorra, banánhéjon csúszott el a tökéletes bűncselekmény

El nem hiszed, mire kellett a jelzőtábla a tolvajnak.

A két férfivel egy Hajdú-Bihar megyei mellékúton „jött szembe” egy közúti jelzőtábla. Az ügyészség márciusban emelt vádat ellenük, közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt.

A büntetlen előéletű vádlottakat

a bíróság 100 óra, illetve 80 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. A vádlottak munkájuk során tavaly ősszel Debrecenből Hosszúhátra mentek. Miután végeztek, visszaindultak Debrecenbe, amely során az elsőrendű vádlott jelezte a sofőrnek, hogy

álljon meg a „60 km/h” sebességkorlátozó jelzőtábla mellett,

mert hétvégén disznótor lesz és szüksége van a táblára üsttető gyanánt. A másodrendű vádlott a kérésnek eleget tett, a 4211-es számú út szélén, lakott területen kívül a gépkocsival megállt.

KRESZ-tábla kérdőjellel

Amíg a másodrendű vádlott a sebességkorlátozó tábla oszlopát tartotta, addig az elsőrendű vádlott a táblát lecsavarozta. A tolvaj ezután a jelzőtáblát az oszlopról levette és a gépkocsi hátsó részébe betette, majd folytatták útjukat.

A bűncselekményt az egyik cég kameráján keresztül,

amelynek látószögébe a főút is beleesett, észlelték az ott dolgozók, akik értesítették a rendőrséget. A rendőrök felhívták az elkövetőket, hogy forduljanak vissza a táblával együtt. A vádlottak a rendőri felszólításnak eleget tettek, majd a helyszínen visszaadták a táblát, amit

az elsőrendű vádlott vissza is szerelt a helyére, az eredeti állapotában.

Az elsőrendű vádlott a közúti jelzőtábla eltávolításával – melyhez a másodrendű vádlott szándékosan segítséget nyújtott – életet vagy testi épséget, valamint a közúti közlekedés biztonságát veszélyeztette.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top