nlc.hu
Életmód

Tárgyalást tartottak a gyerekeit megölő aszódi gépészmérnök ügyében

Pokoli dolgokat művelt a lányait álmukban kivégző aszódi gépészmérnök

L. Tamás mostanra megtört, egyik kislánya védekezni próbált meggyilkolása során.

A Budapest Környéki Törvényszéken tartották a kislányait álmukban baltával kivégző gépészmérnök L. Tamás tárgyalását, ahol a lányok édesanyja is jelen volt. A csontsovány, látszólag megtört férfi elmondta, hogy 2003-ban kötött házasságot a feleségével, majd 2018-ban a nő már nem akart vele tartani az új házukba – írja a tárgyalásról tudósító Blikk.

Pokoli dolgokat művelt a lányait álmukban kivégző aszódi gépészmérnök

„Szerettem volna, hogy a családunk egyben maradjon,

nem is akartam elköltözni. Teljes letargiában, leforrázva éreztem magam. Szégyelltem ezt a helyzetet a külvilág felé, hogy szétmentünk, hogy valami nagyon elromlott, amit nem tudtam orvosolni.”

A férfi kérdésre leszögezte: a gyilkosságokra egyáltalán nem emlékszik, és arra sem, hogy később vonat elé vetette magát. A vád szerint L. Tamás elhatározta, hogy a válás és a gyermekek elhelyezése miatt bosszút áll, majd végez magával. Terve megvalósításához vásárolt egy baltát, majd tavaly május 20-án a testvérének, egy ügyvédnek, illetve a Gödöllői Járásbíróságnak is

leveleket írt arról, hogy tervét nem tartja helyesnek,

azonban “az őt ért igazságtalanságok erre kényszerítik”. Aznap mindkét lány az édesapjánál volt. Miután elmentek lefeküdni és elaludtak, a férfi egy szúróeszközzel, illetve egy baltával egymás után álmukban végzett a 16 éves Júliával és a húgával, a 14 esztendős Tímeával. A férfi másnap délelőtt öngyilkosságot kísérelt meg.

A volt feleség szerint voltak előjelei a tragédiának. A lányai a haláluk előtt arról számoltak be, hogy az apjuk gyakran gyilkosságokról beszélt nekik és balesetnek álcázott gyilkosságokról nézett filmeket. A férfi a gyerekeket elhagyatott laktanyákhoz vitte kirándulni.

A gyerekek jelezték, hogy valami gond lehet az apjukkal,

de Zsuzsanna hiába fordult bárhova segítségért a gyerekgyilkosság előtt, falakba ütközött. A vérengzésről kiderült, Júliát a gyerekszobában, Tímeát pedig a nagyszobában feküdve találták meg. Az apa támadása a betakart áldozatok nyakára irányult. A baltával legalább tizenkétszer sújtott le lányaira, amitől még csontjaik is eltörtek. Az egyik kislány felébredt és védekezni próbált a gyilkos apa ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top