nlc.hu
Életmód

Ágyi poloskák a Margit Kórházban

Ágyi poloskák jelentek meg a Szent Margit Kórházban, egy teljes osztályt át kellett költöztetni

Minden beteg tiszta ágyneműt és hálóruhát kapott.
kórház,

Ágyi poloskák jelentek meg a budapesti Szent Margit Kórházban – értesült tudta meg az rtl.hu. A portál érdeklődésére az Országos Kórházi Főigazgatóságnál (OKFÖ) azt nyilatkozták, hogy a kórházban az egyik belgyógyászati osztályon, vélelmezetten beteg által behurcolt, sporadikus esetként észleltek ágyipoloska-fertőzést, járvány azonban nincs.

Az intézmény vezetése a fertőzés továbbterjedésének megakadályozása céljából szigorított higiénés szabályokat léptetett életbe, az érintett területről tiszta, üres helyiségbe költöztette át az osztály valamennyi betegét. Minden beteg tiszta ágyneműt és hálóruhát is kapott. Az érintett kórtermeket, illetve a szomszédos helyiségeket pedig zárlat alá helyezték a fertőtlenítés időtartamára.

Amint sor kerül a teljes terület fertőtlenítő nagytakarításra, az osztály visszaköltözik az eredeti helyére. 

Az Országos Kórházi Főigazgatóságnál azt is elmondták, hogy az ágyipoloska-fertőzés miatt senkit sem kellett hazaküldeni a kórházból vagy más intézménybe szállítani.

Ágyipoloska-fertőzésről legutóbb a szentgotthárdi pszichiátriai betegek otthona kapcsán írtunk, amikor is kiderült, hogy ellepik a mentálisan sérült betegek ágyait. A történtek nyomán kirúgták az intézmény vezetőjét. A poloskainvázió annyira súlyos volt már a szentgotthárdi pszichiátriai betegek otthonában, hogy rövid időn belül több ápoló is felmondott, az ápoltak körében pedig kijárási korlátozást kellett bevezetni. Az otthonban állítólag már 2018 óta volt ilyen súlyos a poloskahelyzet, és az osztály szinte minden ágyát érintette a probléma.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top