nlc.hu
Életmód

Aggódnak gazdáik Kampóért, a kan disznóért, ami három malaccal szökött meg

Három malaccal szökött meg Kampó, gazdái attól félnek, nagy baj érheti okos kedvencüket

Nem ez az első szökési kísérlet, de nagy a tét.

Négy napja eltűnt Balatonalmádiban, a Magyar utcából egy fekete kan disznó, Kampó és három kismalac, és ugyan korábban is előfordul már, hogy a csapat kiszökött a kerítésen és elcsámborogtak, de eddig mindig hazatértek, írja a 444.hu. Kampóról egyébként azt is érdemes tudni, hogy nagyon okos, labdázik, sőt, még a botot is visszahozza.

Tulajdonosaik, akik házi kedvencként tartják a disznót és apró társait, attól félnek, hogyha valaki odavette magához az állatokat, akkor le akarja majd vágni Kampót. Ráadásul mivel sötét színű mangalicákról van szó, ezért előfordulhat, hogy esetleg vaddisznónak nézheti őket. A 444.hu azért arra kér mindenkit, hogy aki látta Kampót és bandáját, jelezzenek nekik. 

Fekete malac

Képünk csak illusztráció. (Fotó: Pexels)

Az elmúlt években inkább arról érkeztek hírek, hogy melyik városban, hol tűntek fel vaddisznók, de azért előfordult az is, hogy egy kóbor sertés bukkan fel a semmiből, 2018-ban például volt olyan nap, amikor Makón és Hajdúböszörményben is városnézésre indult egy-egy háziállatként tartott disznó.

Egy évvel ezelőtt pedig Miskolcon tűnt fel egy szökevény, 2019-ben Cociért, a törpemalacért aggódott az ország, miután eltűnt Pomázról, a Folyondár utca környékéről, Szegeden pedig először vaddisznónak néztek egy csüngőhasú vietnámi disznót, ami a panelek között kóborolt.

És nem szabad megfeledkezni arról a Piroska nevű macskáról sem, ami egy aprócska sertéssel tért haza egyik sétájáról. Ugyan sikerült megtalálni a minimalac gazdáját, de a cica tulajdonosai megpróbálták megvenni tőle, és a hírek szerint a két barát végül együtt maradhatott. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top