nlc.hu
Életmód

Tűt találtak az idős orosz nő agyában

Tűt találtak egy idős orosz nő agyában, ami lehet, hogy születése óta ott volt – kép

Egy CT-vizsgálat vette észre a tűt a matróna agyában.

Szahalin város kórházában, CT-vizsgálat során vettek észre orosz orvosok egy három centi hosszú tűt egy most nyolcvan esztendős nő agyában. A tű nem sokkal születése után kerülhetett az agy lebenyébe – írja a HVG. A vizsgálat során készült képet a Telegramon osztották meg. Ezen az látszik, hogy bár a tű behatolt a parietális lebenybe,

Tűt találtak egy idős orosz nő agyában, ami lehet, hogy születése óta ott volt - kép

a nő túlélte az esetet, mi több károsodást sem szenvedett.

 Mivel máig nem jelentkezett semmilyen tünete de a tű eltávolítása komolyabb kockázattal járna, a kamcsatkai orvosok úgy határoztak, hogy a tű marad az idős hölgy fejében, nem műtik meg.

Sokkal rosszabbul járt az a 28 éves kínai férfi, aki gyerekkora óta véletlenszerű fejfájásoktól szenvedett, de az utóbbi időben ezek egyre gyakoribbá és súlyosabbá váltak. A fájdalom miatt végül már aludni sem tudott, ezért kórházba ment, ahol az orvos egy furcsa tárgyat fedezett fel Xiao Chen koponyájának bal oldalán.

A kis tárgy egy fémgolyó volt, ezért megkérdezte, van-e ötlete,

hogyan kerülhetett oda. A férfi emlékezett arra, hogy amikor körülbelül 8 éves volt, a bátyjával otthon légpuskával játszottak, amikor a fegyver véletlenül elsült, és oldalról fejbe lőtte. Ő és a bátyja féltek attól, hogy a szüleik leszidják őket, ezért nem szóltak semmit, a sebet pedig eltakarta a haja, így a szülők vették észre. Ráadásul a seb nem volt túl fájdalmas, így végül elfelejtette. A félcentiszer centis golyót végül kiműtötték az agyából.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top