nlc.hu
Életmód

Bérbe adta a házát, a kertvégi faházba költözött

A kert végébe költözött, hogy ki tudja adni a házát sok pénzért

Precious Price megmutatta, hogyan lehet egy fontos lépést tenni az anyagi függetlenség felé.

Precious Price fiatalon tudott magának ingatlant vásárolni, és mindössze 25 éves volt, amikor úgy döntött, a kert végében felépít egy apró faházat, amit majd turistáknak ad ki. Majd jött egy újabb ötlet, saját otthonát bocsátotta bérbe, ő pedig beköltözött a házikóba, a lakbér pedig bőven elég ahhoz, hogy tudja fizetni a hitelt, illetve az egyéb lakhatási költségeket. 

Mint egy interjúban elmondta, évekkel korábban hallott először olyanokról, akik úgy döntöttek, ezentúl egy lakóautóban fognak élni, és így járják majd a világot. És ugyan tetszett neki ez az életmód, de rájött, ez nem az ő útja, és ekkor fedezte fel, hogy a kertjében van még hely egy kisháznak, és ez lehet a megoldás egy anyagilag szabadabb, függetlenebb élet felé. 

Hozzátette, szülei igyekezték pénzügyi tudatosságra nevelni a gyermekeiket, hogy egy jobb életet biztosítsanak nekik úgy, hogy a család anyagi helyzete sosem volt kiemelkedő, nem voltak gazdagok. 

Precious Price elmondta, mivel a koronavírus-járvány idején vágott bele a projektbe, ezért voltak fennakadások, de végül csak elkészült a házikó. „A legjobb dolog abban, ha egy kis házban laksz, hogy semmi nem vész el, hiszen a helytakarékosság miatt mindennek megvan a helye. Ami gondot jelentene, az az, ha nagy közösségi életet szeretnék élni. Korábban nagyon szívesen rendeztem bulikat, összejöveteleket, de ebből kicsit vissza kellett vennem, sokkal kreatívabbnak kell lennem” – tette hozzá. 

És, hogy mit tanácsolna a fiataloknak, akik azon gondolkoznak, hogy szeretnének ingatlant vásárolni. Szerinte fontos, hogy ne akarjunk mindent egyszerre, inkább az lebegjen a szemünk előtt, hogyan lehet csökkenteni a kiadásokat, lehet, hogy kell egy szobatárs vagy lehet, hogy vissza kell költözni a szülőkhöz, hogy célt érjünk. Hozzátette, az első otthonunk nem az utolsó otthonunk, ezt mindenképpen mérlegelni kell, ahogyan azt is, hogy a tapasztalatszerzés mindennél többet ér. 

Precious Price és a faháza

Fotó: Youtube/ Tiny Home Tours

(via My Modern Met)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top