nlc.hu
Életmód

Ez a sikeres nők reggeli rutinja

7 dolog, amit a sikeres nők tesznek már reggel 9 előtt

Mindenkinek megvan a maga bevett reggel rutinja, a sikeres nőknek is. Ha tudni akarod, hogyan válhatsz még eredményesebbé a napodban, mutatjuk a tippeket.

Teljesen megértenénk, ha a te reggeli rutinod abból állna, hogy félálomban odavonszolod magad a kávéfőzőhöz, majd a gőzölgő bögrét szorongatva fél órán át bámulnál magad elé. Sokan vagyunk ugyanis hasonló állapotban reggelente. Ha viszont feketeöves pacsirta vagy, akkor biztosan sokkal jobban veszed a reggel akadályát. Rendesen megreggelizel, elvégzet a nyolclépéses bőrápolási rutinod, és talán még egy kis edzés is belefér. Azonban az sem jó, ha már reggel 9 előtt teljesen túlhajtod magad.

A sikeresek nők megtalálják a tökéletes egyensúlyt, és optimalizálják a napjukat, ezáltal pedig aztán az egész életüket. Persze mindenki más, és nem mindenkinek működik ugyanaz a módszer, de van néhány közös vonás a sikeres nők reggeli rutinjának. Ezekből érdemes inspirálódni a sajátod kialakításában. Mit tesz tehát egy sikeres nő még reggel 9 előtt?

Már előző este felkészül

Technikailag az előző éjszaka is reggel 9 előtt van, ezért jobban teszed, ha már akkor fordítasz némi energiát a másnapra. Mert reggel még ennél is kevesebb erőd lesz döntéseket hozni. Készítsd ki, mit veszel fel másnap, és pakold össze az edzős ruháidat is, ha a sportolás is tervben van aznapra. De menj még tovább: legyen bekészítve a vizes palackod, a másnapi nasid, és ha nagyon profi vagy, a reggeli hozzávalóit is szedd össze már előző este. Esetleg csekkold a másnapi teendőidet, hogy tudd, ha esetleg korábban kell elindulnod egy meeting miatt, vagy beiktatsz egy reggeli sétát…

Nem pazarolja az idejét

A sikeres nők nem ismerik a szundi gombot. Pontosan tudják, hogy az az öt perc bónusz alvás már rég nem lesz olyan pihentető, mint kellene, és csak fáradtabban, nyúzottabban kászálódnak ki utána az ágyból. Első körben azonban nehéz kiiktatni a szundi műfaját. Ezért próbáld meg a szoba túloldalára rakni a telefonod, hogy szó szerint ki kelljen kelned a takaró alól ahhoz, hogy lekapcsold. Hiszen nem véletlenül állítod ekkorra az ébresztőt…!

Az ördög Pradát visel

Meryl Streep Az ördög Pradát viselben (Fotó: Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)

Hidratál

Amint felébredsz, igyál meg egy jó nagy pohár vizet. Igen, még jóval a kávéd előtt. Ezzel beindítod az anyagcseréd, növeled az energiaszinted, ráadásul a bőrödre és a hajadra is jó hatással lesz. Más szóval: azonnal jobban érzed majd magad tőle.

Mozog

Nem árulunk el nagy meglepetést, ha azt mondjuk: rengeteg jó hatása van annak, ha megmozgatod a tested már a korai órákban. Nem arra gondolunk, hogy iktass be egy kétórás edzést, ha egyszerűen ez nem fér bele a napodba. Mert ne feledd, mozgásnak számít a sétálás vagy némi nyújtás is. Persze ha van időd edzőterembe vagy pilates órára menni, az is szuper, de már egy kevés aktivitás is több a semminél.

Friss levegőt szív

Nagyon fontos, hogy friss oxigénhez jusson az agyad, ezért priorizáld, hogy tölts egy kis időt a levegőn. Ezáltal kitisztul az agyad, feldobódik a kedved, és sokkal lendületesebben vágsz bele az előtted álló napba.

Gondoskodik magáról és a környezetéről

A sikeres nők beágyaznak, elmosogatnak reggeli után és nem bliccelik el a bőrápolási rutinjukat. Mindezt értsd úgy, hogy tegyél meg mindent azért, amitől te a legjobb verziódnak érzed magad. Lehet, hogy ez egy hideg zuhany, meditáció vagy arcmasszázs. Bármi is legyen a self-care gyakorlatod, igyekezz beépíteni a reggeledbe.

Nem tolja túl

Oké, most felsoroltunk egy rakás teendőt – és tök szuper lenne, ha ez minden napba beleférne. De egyszerűen vannak olyan reggelek, amikor ezeknek csak egy részére jut idő. És ez is teljesen rendben van. A sikeres nők ugyanis nem túl szigorúak magukkal, és tudják, hogy néha sodródni kell az árral. Ugyanakkor a fenti lista támpontként szolgálhat abban, hogy alakítsd ki a rutinod, hogy minden eddiginél pozitívabban induljanak a napjaid.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top