nlc.hu
Életmód

Border collie figyelmeztette a szülőket fiuk sztrókjára

Megmentette gazdája életét a fiatal border collie

A család kutyája mentette meg az éjszaka agyvérzést kapó texasi fiú életét.

A Tanner házaspárt Axel nevű, egyéves border collie-juk ébresztette fel legszebb álmukból hajnali ötkor. Amanda és Daines először úgy gondolta, hogy Axelnek ki kell mennie, ám az eb határozott léptekkel fiuk, Gabriel hálószobájához ment ahol kaparni kezdte az ajtót.

Miután a szülők meglátták Gabriel állapotát, azonnal mentőt hívtak

hozzá, akik kórházba vitték a srácot. Még éppen időben (az aranyóra, tehát a sztrók bekövetkezte utáni 60 perc lejárta előtt) értek be vele, hogy gondos kezeléssel meg lehessen őt menteni a visszafordíthatatlan agykárosodástól. Gabriel jól gyógyul – hála Axelnek.

Gabriel és Alex elválaszthatatlanok, Gabriel nagy szerencséjére.

Gabriel és Alex elválaszthatatlanok, Gabriel nagy szerencséjére

A terápia nagyon sokat segít Gabriel felépülésében” – meséli az anyja. Legnehezebb a beszédének helyreállítása lesz, mivel azon még érezhező a sztrók – amit egy artéria szakadása okozott – romboló hatása. Viszont az összes többi, az agyvérzés által sújtott életfunkciója már elég jól működik és várhatóan teljesen fel fog épülni.

Soha nem gondoltam volna, hogy egy tinédzser agyvérzést kaphat. Reggel simán azt hittem volna, hogy még álmos, azért nem kel fel, ha Axel nem figyelmeztetett volna minket

– lelkendezett Amanda a DailyMailnek. Gabriel idegsebésze Sabih Effendi volt. Szerinte a fiú talán soha nem gyógyul meg, ha Axel nem riasztja időben a családot. „Ha nem kerül kórházba ilyen gyorsan, akkor visszafordíthatatlan agykárosodás áll be és Gabriel képtelen lenne az önálló életre” – mondja.

 
Így lépett le Gabriel a kórházból.

Gabriel aznap éjjel már korábban is zsibbadást érzett

a karjában. Le is ment a földszintre, ahol összeesett, utána mégis visszament a szobájába – Axelnek viszont érezte, hogy valami nem stimmel és elkezdett jelezni a szülőknek. „Bárcsak tudnám, mire gondolt Axel, amikor felébresztett minket” – mondta Amanda.

Pedig amikor bekerült, még nem volt annyira jó szőrben.

Pedig amikor bekerült, még nem volt annyira jó szőrben.

Gabrielt alig két hónappal a sztrók után, szeptember kilencedikén engedték ki a kórházból. A srác „csodás” gyógyulása bónuszként egy nem várt, spirituális következménnyel is járt: miután kiengedték a kórházból,

ő és két testvére egy héten belül megkeresztelkedett.

A srác most magántanuló, erőnléti és logopédiai terápiát végez, fő célja pedig, hogy bekerüljön az iskolai focicsapatba. Axel árnyékként követi őt, bárhová megy: „Többet alszik Gabriellel, akinek azóta az ajtaja is nyitva van, így ki-be tud menni” – mondta Amanda.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top