nlc.hu
Életmód

Elsült egy puska egy iskolában

Vadászpuska sült el egy diák kezében egy balatonföldvári általános iskolában, éles lőszer került bele a pályaorientációs napon

A rendőrség büntetőeljárást indított.

Lövés dördült egy balatonföldvári általános iskolában. Vadászpuska sült el egy hetedikes fiú kezében pénteken. A fegyver csöve az ablak felé állt, így szerencsére senki sem sérült meg – számolt be az RTL Híradó. Az iskolában pályaorientációs nap volt, ahol egy hivatásos vadász is bemutatót tartott. Most a rendőrség vizsgálja, hogyan került éles lőszer a fegyverbe.

vadászpuska

Egy ilyen típusú vadászpuska  sült el a hetedikes diák kezében – Forrás: RTL Híradó – videó

Pályaválasztási programmal kapcsolatos bemutatón vettek részt a diákok. Ott történt meg ez a dolog, és mindenkit egy kicsit meglepett, hogy milyen fejlemények mentek ennek a bemutatónak a végén” – nyilatkozta a történtekről Holovits Huba, Balatonföldvári polgármestere.

Az RTL Híradó úgy tudja, egy apuka volt a meghívott vendég, aki hivatásos vadász. Egy 22-es kaliberű fegyvert vitt a bemutatóra, ezzel a típussal kisebb vadakra, főleg rókákra, borzra vadásznak. A fegyvert több gyerek is megfogta, végül az egyik fiú kezében sült el. A teremben akkor több mint tízen voltak. 

A rendőrség büntetőeljárást indított.

A megyei Vadászkamaránál elhatárolódnak az esettől. Azt mondták, nem ők szervezték a bemutatót, és szerintük etikai vizsgálat is lehet az esetből. Az Országos Vadászkamaránál pedig azt nyilatkozták, hogy eleve nem is lett volna szabad puskát vinni egy iskolába. 

Az érintett, 47 éves vadász nem tett vallomást a rendőrségi kihallgatásán, ezért egyelőre nem tudni, hogy miért vitte be a fegyvert és miért voltak nála éles lőszerek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top