nlc.hu
Aktuális

Elsült puska miatti fejlemények az iskolában

Lemondott az iskolaigazgató a pályaorientációs napon véletlenül elsült vadászpuska miatt

Egy diák majdnem lelőtt egy, az utcán tartózkodó férfit.
puska

Mint azt megírtuk, vadászpuska sült el egy diák kezében pár napja a balatonföldvári balatonföldvári Gróf Széchényi Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában a pályaorientációs napon, mivel éles lőszer került a fegyverbe. Egy hivatásos vadász tartott bemutatót, ő az egyik diák apja volt. Egy 22-es kaliberű fegyvert vitt a bemutatóra, ezzel a típussal kisebb vadakra, főleg rókákra, borzra vadásznak. A fegyvert több gyerek is megfogta, végül az egyik fiú kezében sült el. A teremben akkor több mint tízen voltak. A fegyver csöve az ablak felé állt, így szerencsére sérülés nem történt, bár a lövedék nagyjából 40 centire csapódott be egy, az utcán tartózkodó férfitől.

Az eset miatt most lemondott az iskola igazgatója, Nagyné Horváth Annamária, távollétében a helyettese látja el a posztját – írja az Infostart. A fenntartó és az intézmény alkalmazottai mindent megtesznek azért, hogy a nevelő-oktató munka zavartalanul folyjon az intézményben, a rendőrség és a fenntartó pedig megteszi a szükséges intézkedéseket – ezt a város önkormányzata tudatta a közösségi médiában.

A megyei Vadászkamaránál amúgy elhatárolódnak az esettől. Azt mondták a történtek után, hogy nem ők szervezték a bemutatót, és szerintük etikai vizsgálat is lehet az esetből. Az Országos Vadászkamaránál pedig azt nyilatkozták, hogy eleve nem is lett volna szabad puskát vinni egy iskolába.

Az érintett, 47 éves vadász egyébként nem tett vallomást a rendőrségi kihallgatásán, ezért egyelőre nem tudni, hogy miért vitte be a fegyvert és miért voltak nála éles lőszerek.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top