nlc.hu
Életmód

Egy házaspár vallomása a gyermek nélküli életről

„Élvezzük, hogy azt csinálunk, amit csak akarunk” – egy házaspár vallomása a gyerektelen életről

Hillary és férje úgy döntöttek, mielőtt belevágnak a családalapításba, kiélvezik az életüket és a házasságukat. Úgy érzik, ettől lesznek jobb szülők, pedig sokan furcsállják az életmódjukat.

Miközben ma már egyre elfogadottabb, ha valaki úgy dönt, hogy nem szeretne gyermeket, a társadalmi nyomás továbbra sem szűnt meg teljesen. Különösen igaz ez egy bizonyos életkor felett és egy bizonyos párkapcsolati státusz után. Ez azt jelenti, hogy a fiatal házaspárok menetrendszerint találják szembe magukat az olyan kérdésekkel, mint hogy például:  „Mikor jön a baba?”„Mikor ajándékoztok meg egy unokával?” és még sorolhatnánk. A kérdések áradata ráadásul egy gyerek után sem szűnik, igaz, ebben az esetben a kíváncsiság tárgya már a második jövevény. 

A 31 éves Hillary Bowles és férje, Logan úgy döntött, szakít az efféle hagyományokkal és mielőtt családalapításra adják a fejüket, inkább kiélvezik a házasságuk minden percét. És, hogy mit jelent mindez a gyakorlatban? Egy hónapban egyszer szedik a sátorfájukat, hogy “körbeutazzák” a világot. A házasok, akik hat közös évük alatt már több mint 20 országba eljutottak, úgy vélik, ha “kiélik” magukat a gyerekvállalás előtt, sokkal jobb szülők lesznek majd a jövőben. 

Hillary és Logan jelenleg az úgynevezett DINK-életmódot folytatják (Dual income no kids), ami azt jelenti kettős jövedelemhez jutnak, mindezt gyerek nélkül. Annak ellenére, hogy a mai napig rengeteg kritika éri életmódjukat és nagy nyomást helyeznek rájuk a gyermekvállalás terén is, úgy döntöttek, hogy továbbra is gondtalan és felelősség nélküli életet szeretnének élni. 

Hillary és Logan a napozóágyban borozik

A házaspár úgy döntött, hogy a gyermekvállalás előtt még kiélvezik az életet (Fotó: Hillary Bowles/Instagram)

„Gondtalanok és fiatalok vagyunk, nincs rajtunk felelősség”

Hillary és Logan még az egyetemen találkoztak, ekkor mindössze húsz évesek voltak. Azóta – noha az életüket már összekötötték – sikeresen álltak ellen annak a nyomásnak, hogy közös gyerekkel bővítsék családjukat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egyáltalán ne akarnának gyereket: 

Egy napon szeretnénk majd gyermeket, de először szeretnénk élvezni a házasságunkat

– mondták.

A sok utazás miatt persze vannak, akik szkeptikusan és kritikusan állnak a párhoz, azonban minderről továbbra sem szeretnének lemondani, sőt… Egy bakancslistát vezetnek azokról a helyekről, ahova még szeretnének eljutni gyermekük születése előtt. 

Nincsenek prioritásaink, azt csinálunk, amit akarunk” – majd hozzátették, hogy sokszor járnak randizni is, továbbá közös hobbijuk is van. 

A házaspár a Daily Mailnek úgy nyilatkozott, hogy pontosan tudják, hogy  egyszer majd ennek a szabad életnek  is vége szakad, addig azonban kiélvezik, hogy akkor indulnak útnak a bakancslistájukon szereplő országok felé, amikor csak szeretnének. 

„Sokan belerohannak a gyermekvállalásba, miután összeházasodtak. Mi nagyon fiatalon házasodtunk össze, éppen ezért hoztuk azt a döntést, hogy nem kényszerítjük bele magunkat ebbe a helyzetbe, hanem előtte együtt éljük meg azokat a pillanatokat, amit mindig is szerettünk volna.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top