nlc.hu
Életmód

Egyetlen mondat a sikeres állásinterjúhoz

“Ezt az egy mondatot mindig elmondom az állásinterjún, és mindig fel is vettek”

A nő mondata elsőre különösnek tűnhet, de állítja, hogy igazán sikeres lehet egy állásinterjún.

Nyilván, ha az ember felkészült, rendelkezik a megfelelő tudással és gyakorlattal, akkor jó eséllyel indul egy állásinterjún. De egy Jennifer Reardon nevű nő a TikTokon azt állítja, hogy van még egy kérdés, amit ha felteszünk a minket interjúztatónak, akkor szinte garantált a siker. “Engem mindig felvettek!”- mondta videójában a nő.

Jennifer úgy gondolja, hogy megtalált a tökéletes mondatot. Eddig ugyanis ahány interjúra elment, mindig felajánlották neki a megpályázott pozíciót. “A legfontosabb persze, hogy légy önmagad és magabiztos. De van még valami! Mielőtt az interjúztató feltenné az utolsó kérdését, finoman kérdezz vissza ezzel a mondattal:

Van-e olyan aggálya velem kapcsolatban, amit kezelni tudunk, esetleg megbeszélhetünk mielőtt az állásinterjú véget ér?

A siker garantált”- mondja videójában Jennifer. Bár ő azt állítja, hogy mindig, minden állásinterjúja sikerült ezzel a trükkel, a kommentelők között már vegyes az eredmény.

Az ördög pradát visel

(fotó: Profimedia)

“Kipróbáltam a trükködet, de csak fura pillantásokat kaptam, majd gúnyos hangon közölték, hogy már mindent megkérdeztek, mehetek”- írta az egyik kommentelő. 

A hozzászólások között egyébként egy másik taktika is kiderült. “Amikor végeztem a beszélgetésen, és megkérdezik, hogy van-e bármi, amire kíváncsi vagyok, azt szoktam kérdezni, hogy megkaphatom-e az állást. Az esetek 90 százalékában bevált.”

Akárhogyan is, készüljetek fel minden lehetőségre,. Arra is, ha aggályok merülnek fel, és megoldást kell találnotok. És olyan abszurd dolgokra, min a maszk viselése, ami azért szükséges, hogy ne a kinézet alapján döntsenek

Sok sikert!

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top