nlc.hu
Aktuális

Teljes arcot fedő maszk az állásinterjún

Maszkot kellett viselniük az állásinterjún, hogy ne a kinézetük döntsön

A kínai cég nem először vetett be szokatlan módszereket az állásinterjúin.
Fehér arcmaszkot viselő nő

Az állásinterjúkon előfordulnak érdekes kérdések és furcsa jelentkezők, egy kínai vállalat viszont eddig sosem látott módon tesztelte a munkára jelentkezőket: mindenkit egy teljes arcot eltakaró maszk viselésére kötelezett, hogy a jelölteket ne a külsejük alapján ítéljék meg.

A felvételi procedúráról készült videón az látható, hogy több állásra jelentkező – mindannyian maszkban – csendben ülnek egy irodában, és hallgatják a felvételiztetőt, aki szintén teljes arcot takaró maszkot visel. A videót egy Zeng nevű nő vette fel február 3-án a délnyugat-kínai Szecsuán tartományban, Csengtuban.

A nő azt mondta, furcsának találja a módszert, de talán segíthet az antiszociális embereknek. Elmondta azt is, hogy a cég arra kérte őket, hogy vegyenek egy üres maszkot, majd rajzoljanak rá valamit.

Az érintett cég, a Chengdu Ant Logistics elismerte, hogy a videó az idei állásbörzéjükön készült, amelyen egyebek mellett újmédia-operátort, élő közvetítéssel foglalkozó munkatársat és adatelemzőt kerestek. A vállalat szerint a maszkra azért volt szükség, mert az emberek egyéni képességei fontosabbak a megjelenésüknél, és szerették volna azt is, hogy az interjúalanyok kevésbé stresszeljenek.

A kommentelők többsége jókat mondott a szokatlan módszerről, az egyik netező szerint „ez maga az egyenlőség, a jó megjelenés nem számít”. Volt azonban olyan is, aki szerint az egész csupán marketingfogás, hogy a cég ismét bekerüljön a hírekbe a furcsa állásinterjú miatt.

A Chengdu Ant Logistics ismert a különleges állásinterjúiról, korábban arra kérték a jelentkezőket, hogy a vállalat parkjában kapáljanak, állítólag így tesztelték a vezetői képességeket és az alkalmazkodóképességet.

Korábban arról írtunk, hogy egy cég vezetője kávéval teszteli az állásra jelentkezőket, aki elbukik, azt nem veszi fel. 

(South China Morning Post)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top