nlc.hu
Életmód

Három banánfát ültetett az út közepére

Börtönbe kerülhet a férfi, aki banánfákat ültetett a forgalmas út közepére

Két évig senkinek sem tűnt fel, hogy egy férfi három banánfát ültetett az út közepére, most azonban arra kérték, hogy távolítsa el őket különben börtönbüntetésre is ítélhetik.
Út közepére ültetett banánfák Japánban

Egy japán férfi három banánfát ültetett Kurume városának egyik főútjára. Csemetéit két éven keresztül gondosan öntözte, és sokáig senki nem vette észre a fák létezését. Most azonban arra utasították, hogy távolítsa el őket, azért, mert illegálisan ültette és gondozta a növényeket egy forgalmas út közepén. 

Egyelőre nem tudni, hogy a férfi miért döntött úgy, hogy közterületre ülteti a fákat, azonban az évek alatt olyan nagyra nőttek, hogy már az autósok kilátását is zavarták.

A hatóságoknak nem volt nehéz dolguk azonosítani a férfit, hiszen az elmúlt két évben naponta kétszer öntözte a trópusi növényeket – írja az Odditycentral. 

Abban az esetben, ha nem tesz eleget a hatóság kérésének, egy évnyi börtönbüntetésre vagy körülbelül egymillió forintnak megfelelő pénzbírság befizetésére ítélhetik.

 Magányosnak érzem magam a gyönyörű banánfáim nélkül

– meséli egy újságírónak miután eltüntette a növényeket. 

Továbbra is kérdéses, hogy az említett férfi, hogyan tudott két éven keresztül, gyakorlatilag feltűnés nélkül három banánfát nevelni az utca közepén, azonban szerencsére a növények új otthonra találtak. Kettő egy 80 éves férfi kertjébe került, a másikat pedig egy barátjának adományozta.

(Kiemelt kép: YouTube)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top