nlc.hu
Otthon

Pálmafák Gyulán

Így telelnek a hatalmas pálmák és banánok a gyulai kertben

Az év kilenc hónapjában pompáznak a pálmák egy kertben Gyulán, télen viszont védeni kell őket.
Pálmafa egy gyulai kertben

Sokan szeretnének egzotikus, tengerparti nyarakat idéző mediterrán növényeket látni a kertjükben, de a magyarországi kemény teleket nem élik túl a szabadban.

A Gyulán élő Kóra Norbert gyönyörű mediterrán kertjében azonban évek óta két hatalmas pálma és egy banánfa pompázik. Az év kilenc hónapjában gyönyörködtetnek, ám a fagyérzékeny növényeket védeni kell a tél három leghidegebb hónapjában.

Norbert télen betakarja a pálmákat, és van egy kis hősugárzója is a hidegebb éjszakákra. Azt mondja, csak takarással és vészfűtéssel élik túl a hideg teleket. Norbert gondos módszere elég megbízható, hiszen az egyik pálmája már több mint 20 éves.

Előfordult, hogy tavasszal kapott mínusz 5-7 fokos hideget takarás nélkül, de nem lett baja a pálmának, mert a gyökérzete mélyen van, nappal pedig pluszban volt a hőmérséklet, így nem érte tartós fagy. 

Ha kíváncsi vagy a részletekre, hogy mivel takarja Norbert a pálmát, és mit csinál télen a banánfával, olvasd el a Balkonada blog bejegyzését.

Te se felejtsd el a tél előtti teendőket a kertben:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top