nlc.hu
Életmód

A szupervonzó modellpasi katolikus papnak állt

Kikiáltották az egyik legvonzóbb olasz pasinak, erre katolikus papnak állt

Edoardo Santininek ugyan fényes modellkarriert jósoltak a divatszakmában, ő azonban nem kért belőle. Inkább az Istent, az egyházat és a papi életet választotta.
Edoardo Santini

Edoardo Santini mindössze 17 éves volt, amikor az Il Bello d’Italia szépségversenyt megnyerve egyenesen a divatvilág közepébe katapultálta magát. A fiú emellett drámát és táncot tanult, egyértelmű volt, hogy a modellvilág mellett a színészi munka vonzza még őt igazán. A héten azonban Edoardo megdöbbentette a követőit, amikor a közösségimédia-oldalán bejelentette: feladja az eddigi életét és a papi hivatást választja – írta meg a Mirror.

21 évesen az apám úgy döntött, hogy feleségül veszi az édesanyámat, mert várandós volt, és az édesanyám is 21 évesen vált szülővé. Én 21 évesen azon kaptam magam, hogy egy olyan úton haladok, aminek – és persze Isten akaratának – segítségével pap leszek

– jelentette ki az oldalán.

Elmondása szerint az elmúlt években több olyan emberrel találkozott, akik rávilágítottak számára az egyházi élet lényegére. A vallás és a papi élet valójában már gyerekkora óta érdekelte, csak volt benne egy belső félelem, ami megakadályozta őt abban, hogy korábban mélyebben tanulmányozza az ezzel járó életmód lehetőségét.

Az első lépést még tavaly tette meg, amikor összeköltözött két pappal, és a velük töltött időszakra az élete legjobbjaként emlékszik. Ezzel párhuzamosan egy előkészítőt is elkezdett, és ez vezetett odáig, hogy most belekezd a szemináriumba is.

És itt vagyok, teológiát tanulok, és két plébánián szolgálok a Firenzei egyházmegyében

– zárta a mondandóját Edoardo.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top